abs'nin dengesizliğinden bıktım kafasına göre devreye giriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selvi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selvi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
forum insaları kafayı yemek üzereyim bana kafayı yedirecek sorunum absnin dengesizliği seyir halindeyken kafasına göre yanıp sönmesi bir kaç saniye yanıp sönüyo ve ayrıca denemek için fren yaptığımdada iki üç defa abs devreye girmedi ve araba kayma hareketi yaptı bu esnadada abs ışığı yandı ve daha sonra söndü yine fren yapınca bu seferde abs devreye girdi yani anlayacağınız kafasına göre dvreye giriyor bu neden olabilir arkadaşlar bilen veya yardımcı olabilecek varmı çünkü acayip kuşkulanıyorum ya önemli bi yerde devreye girmezswe???

forum insaları kafayı yemek üzereyim bana kafayı yedirecek sorunum absnin dengesizliği seyir halindeyken kafasına göre yanıp sönmesi bir kaç saniye yanıp sönüyo ve ayrıca denemek için fren yaptığımdada iki üç defa abs devreye girmedi ve araba kayma hareketi yaptı bu esnadada abs ışığı yandı ve daha sonra söndü yine fren yapınca bu seferde abs devreye girdi yani anlayacağınız kafasına göre dvreye giriyor bu neden olabilir arkadaşlar bilen veya yardımcı olabilecek varmı çünkü acayip kuşkulanıyorum ya önemli bi yerde devreye girmezswe???
selam aynı problem bizim poloda vardı aynı problem sensörler kirenmişti temizlenince düzelmişti, benzer bir problem olsa gerek. Anlayan ustaya göstermekte fayda var önemli bir konu!!

tamamen aynı problemi yaşıyorum sensör siparişi verdim henüz gelmedi

şimdi size vericem tavsiyeyi birebir uygularsanız yüksek bi bedelden kurtubailirsiniz

1.aracı tech cihazına baglatıp sorunlu sensörün yerini buluyorsunuz
2.sorunlu sensörü söküp temizliyoruz
3.sorunlu sensörün karşı yöndeki sensörüde söküyoruz temizliyoruz
4.yerlerini değiştiriyoruz sağ-sol
5.uzun bi süre test ediyırz bi kaç gün sürebilir lamba yanarsa stop etmeden tekrar cihaza bağaltıyoruz

cihaz örnegin sol ön teker dedi değişimden önce sağ diyorduysa şuan solda olan arızalı değişicek

eger cihaz sensör yeri değişmesine ragmen yine sağ(değişimden önce arıza veren teker) teker diyorsa tesisat ve abs beyni kontrolden geçicek umarum beyinden çıkmaz

eger sensörler sökülüp temizlendikten sonra lamba yanmassa temilzlik sayesinde sorun çözüldü demektir

vakit kaybetmeden bir servise gösterin, araç kitapçıklarında yazıyor durduk yerde abs ışığı yanarsa hemen servise gidin diye..

abs yanı fren sıstemı işinde yardım etmesem daha ıyı olur bu işi bilenlere bırakmalısın hayatı önem tasıyor cunkı

abs ışığının yanması abs'nin devreye girdiği anlamına gelimiyor. abs'de sorun olduğu anlamına geliyor. bilgin olsun

ıyı günler ben bu abs beyinlerinin üstünde çalışıyorum bir süredir benim aracımdada aynı sorun vardı 4 sensör değişti ama abs lambası yanmaya devam ediyordu bende beyni söküp tamir ettim bir süredir sorun yok....

kaçınılmaz durumlarda yardımcı olurum abs beyni için tel:0536 836 06 67 7/24 açık

Evet zaten ABS devreye girdiğinde ABS ışığı yanmıyor. ABS'nin devrede olduğunu frendeki titreşimden anlıyorsunuz. ABS ışığı sadece ABS arızalıysa yanar.

abs soketi gevşemiş olabilir.
sarsıntıda temassızlık yapıyordur...

arkadaşlar en sonunda sorunum bugun itibari ile çözüldü görünüyor inşallah devamıda gelir:) bugun kafaya koydum abs yi oyle veya böyle yaptıracağım ha buda yetmiyor gibi hız göstergemde çalışmamaya başladı neyse hade bana sanayini yolu gözüktü yıllardır gittiğim özel servise gittim ve tech 2 ye aracımı bağlattım cok sevdiğim abim bana ön teker bilyalarının dağılmış olduğunu ve 250 ytl ye değiştirebileceğini söledi ve abime güvenim sonsuz olduğundan ok abi bayramdan sonra değiştirelim o zaman dedim ve evimin yoluna koyuldum:) tam opel yetkili servisin önünden geçerken birşey dürttü ve:) içeriye girdim durumu anlattım abs ışığım yanıyor ve hız göstergem çalışmıyor diye ve akabininde aracım yine tech 2 ye bağlandı ve bir süre uğraştıktan sonra aracımın kaputu acıldı ve abs soketi cıkarıldı birde ne görelim soketin çeşitli yerlerinde oksitlenme:) hemen temizledik iş takmaya gelince usta bu aracın abs si ile önceden oynanmş ve soketin tırnakları kırılmış bundan dolayıda tam oturmamış ve oksitlenme yapmış dedi şimdilik böyle bi bakalım yine olursa yapıştırırız dedi ve öylece taktık :) ve aracımı çalıştırdığımda abs ışığı yanmaz oldu hız göstergem canavar gibi çalışır oldu:) ve benim içime su serpildi ohh dedim bu kadar olsun neyse ustaya borcum ne diye sordum ve 20 ytl dedi ve pazarlık bile etmeden hatta içimdende helal olsun diyerek parayı verdim ve evimin yoluna koyuldum :=) şimdi aklımı kurcalayan iki soru var birincisi abs ile hız göstergesinin ne alakası var ikinciside benim cok ama cok güvendiğim ustamın bu problemi çözemeyip bana ön teker bilyalarını değişmesi lazım demesi yani işin gerçeği ustama güvenim kırıldı malesef:( ve 60000km bakımınıda ustama yaptıracaktım ve bu olaydan sonra fikrimi değiştirdim direk yetkili serviste yaptıracağım fazla fiyat farkıda yok 70 80 ytl yetkili servis pahalı hiç olmazsa kafam rahat olur ve garantlili olur:( dimi ama forum insanları ve böylelikle abs sorunum çözüldü insallah bundan sonra tekrarlamaz şimdide egzoz gazı lambam yanıyor sıra onu düzetmekte map sensöründenmiş ve onuda temizlettim şimdilik ışık söndü inşallah bidaha yanmaz iştye böyle forum insanları kesinlikle bir yere güvenmeyin bugun ben bunu anladım kalın sağlıcakla:)

Geri