arkadaşlar en sonunda sorunum bugun itibari ile çözüldü görünüyor inşallah devamıda gelir

bugun kafaya koydum abs yi oyle veya böyle yaptıracağım ha buda yetmiyor gibi hız göstergemde çalışmamaya başladı neyse hade bana sanayini yolu gözüktü yıllardır gittiğim özel servise gittim ve tech 2 ye aracımı bağlattım cok sevdiğim abim bana ön teker bilyalarının dağılmış olduğunu ve 250 ytl ye değiştirebileceğini söledi ve abime güvenim sonsuz olduğundan ok abi bayramdan sonra değiştirelim o zaman dedim ve evimin yoluna koyuldum

tam opel yetkili servisin önünden geçerken birşey dürttü ve

içeriye girdim durumu anlattım abs ışığım yanıyor ve hız göstergem çalışmıyor diye ve akabininde aracım yine tech 2 ye bağlandı ve bir süre uğraştıktan sonra aracımın kaputu acıldı ve abs soketi cıkarıldı birde ne görelim soketin çeşitli yerlerinde oksitlenme

hemen temizledik iş takmaya gelince usta bu aracın abs si ile önceden oynanmş ve soketin tırnakları kırılmış bundan dolayıda tam oturmamış ve oksitlenme yapmış dedi şimdilik böyle bi bakalım yine olursa yapıştırırız dedi ve öylece taktık

ve aracımı çalıştırdığımda abs ışığı yanmaz oldu hız göstergem canavar gibi çalışır oldu

ve benim içime su serpildi ohh dedim bu kadar olsun neyse ustaya borcum ne diye sordum ve 20 ytl dedi ve pazarlık bile etmeden hatta içimdende helal olsun diyerek parayı verdim ve evimin yoluna koyuldum :=) şimdi aklımı kurcalayan iki soru var birincisi abs ile hız göstergesinin ne alakası var ikinciside benim cok ama cok güvendiğim ustamın bu problemi çözemeyip bana ön teker bilyalarını değişmesi lazım demesi yani işin gerçeği ustama güvenim kırıldı malesef

ve 60000km bakımınıda ustama yaptıracaktım ve bu olaydan sonra fikrimi değiştirdim direk yetkili serviste yaptıracağım fazla fiyat farkıda yok 70 80 ytl yetkili servis pahalı hiç olmazsa kafam rahat olur ve garantlili olur

dimi ama forum insanları ve böylelikle abs sorunum çözüldü insallah bundan sonra tekrarlamaz şimdide egzoz gazı lambam yanıyor sıra onu düzetmekte map sensöründenmiş ve onuda temizlettim şimdilik ışık söndü inşallah bidaha yanmaz iştye böyle forum insanları kesinlikle bir yere güvenmeyin bugun ben bunu anladım kalın sağlıcakla