abs lambası yardım

gokhancay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar önce herkese selam
96 model vectra b arabamın önce abs lambası ara sıra yanıp kontak tekrar açıldığında sönüyordu. şimdi ise devamlı yanıyor. konu ile ilgili forumları incelediğimde araba ile çamura saplandığım günü hatırladım. abs sensörlerini söktüğümde hepsinin çamurlu ve metal kırıntılarıyla kaplandığını görüp temizledim.
esas soruma gelince abs lambası yandığında airbag lambası gibi sadece serviste bilgisayara bağlanıpta mı resetleniyor? yoksa sorun çözüldüğünde kendiliğindenmi sönüyor?
konu hakkında bilgisi olan arkadaşların acil yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

SENİN ARACIN ABS LAMBASI SERVİSTE BAKTIR ARIZA OLABİLİR ARIZA KODUNU RESETLEŞTİR :alkis: :alkis: :alkis:

hız sensörlerini kontrol ettir soketler oynamış olabilir yada yerinden çıkıp temassızlık yapabilir... soketleri temizletin sernsörleride kontrol edin sorun çözülecektir büyük olasılıkla...saygılar....

bide abs lambası araba rölantide felan çalışırken tekerler boşa dönerse yanar..
acaba arabayı krikoya vurup hiç tekeri boşa döndürdün mü
servis bilgisayarı bağlayıp söndürüyor.

ABS beyni gittigidiyor olabilir. Eski aracımda arada bir yanmayla başladı. Sonra sürekli hale dönüştü. Sensörler tesisat falan kontrol ettik sorun beyinde çıktı. Beyni tamir ettirdik düzeldi... Işık kendiliğinden söner eğer sorun yoksa, birde en kötü tarafı ışık yanarken ABS devre dışıdır, önemli bir konu yani, bir an önce halledin derim...

abs ışığı yandığı zaman sert fren yapın boş bir yolda araç kızaklıyormu kızaklamıyormu ... kızaklamayıp abs nin çalıştığını anlarsanır belki sorun göstergedede olabilir...tabi bakmadan burdan kesin karar nedesek yalan olur...

bende de o dert vardı çözemedik sensör lere fala baktılar bişey yok beyinden dediler 1500 ytl beyin fiyatı öyle duruyordu ama sattım

Benim Megane'da da abs ışığı yanıyordu, beynini değiştirdiler sorun çözülmüştü. İnşallah sizinki daha basit bir sorundur...

beyin arızalıysa dünya para valla...

daga once bazen yanıyordu kontagı kapatıp actıgımda yenıden sonup abs devreye gırıyordu sonra sert dosnulerde yanmaya basladı en son bı yandı sonmedı servıse gıttıgımde beyın yanmıs dendı daga sonra baska yere gıttım sensorler falan dedıler elektırıkcıye gıttım abs ısıgını ne yapıyorsan yap sondur dedım bı kablo kestı sondu :D

Geri