ABS iptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akar970
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu da ıspatı dahada yoruma gerek yok bir de sunu tekrar belırteyım ust segment bır mercedeste aracta bu denlı bır fren yapınca nasıl kasılıp durduguna ınanamazsınız kıyas yaparken herseyı kıyaslamak lazım o makına onca agırlıgına ragmen zınk dıye duruyor zaten ona bızımkılerden 3-5-15 kat fazla para veren de bu ozellıklerı ıcın verıyor adı mercedes dıye degıl ....
cengız abı lastık faktöru cok buyuk rol oynuyor lastık ıyısıyse abs erken devreye gırmıyor zamanında gırecegı posızyonda gırmesı gereken yerde gırıyor lastıkler kötuyse devamlı abs devreye gırıyor buda fren mesafesı uzatıyor kazaya sebep oluyor toplumda yanılıyor abs lı arac nıye durmuyor sözde abs daha nıye var dıye yanıltılıyor ınsanlar bunu belırtemekte ıstedım abs esp bunlar guzel tenklolojı teşke her arabada standart olsa kaza oranları duşse

Abs olmayan araçlarda panik fren esnasında eğer tekerler kilitlenmiş ise frene uygulanan basıncın azaltılması önerilir. Ama o esnada birçok kullanıcının yapabileceği bir şey değildir bu.

Eğer ki frenlemede kızaklama başlamışsa zaten tekerin o bölümü çok ısınıp eriyeceğinden daha da hızlı kaymaya başlayacaktır abs olan araçta böyle bir durum olmayacaktır. Tekerler kızaklamadan fren basıncını ayarlayarak fren yapılırsa tabi ki daha kısa mesafede durulur ama yine de kuru zeminde abs kadar etkili olacağını düşünmüyorum.

Abs devreye girdiğinde saniyede 18 defa balata diski tutup bırakıyor bu muazzam hızın mesafeyi artıracağını da sanmıyorum.

Birçok araç test ettim bazılarının abs sistemi diğerlerine göre farklı nesi farklı bilmiyorum ama frenleme anında çıkan sesten titreşimden vs. bunu hissediyorum. Nasıl bir fark olduğunu bilen arkadaş varsa ve paylaşırsa makbule geçer.

hayla anlamıyorumki abs siz araba iyidir başarılıdırmı diyorsunuz bu kadar tartışılması bile gereksiz bir konu nasıl oluyorda 3-4 sayfa sürüyor aklım almıyor.. yani biraz daha konu ilerlese birileri abs araca çok zararlıdır her kez iptal ettirsin diyicek..

benim astra varken herşey iptaldi tc abs nedenmi kuru havada abs işe yaramıyordu bende iptal ettim abs anca yagmurlu havada ıse yarar baskada hıc brı ıse yaramaz buda benim görusum

Bizim inanışımıza göre bir araçta ABS varsa her ne şartta olursa olsun bu sistem aracı durdurmak zorundadır. Öyle ya ABS'li bir araca kucak dolusu parayı boşuna mı veriyoruz, tekerler kabak da olsa ne yapıp edip mutlaka aracı durdurmalıdır, hatta araçta airbag varsa emniyet kemeri de fuzilidir, ama fazla sürat yapmak, öndeki araçla tampon tampona gitmek asla fuzili değildir, bilakis delikanlılıktır.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize. Haklısınız, ABS yi iptal etmek yanlış. Son olarak aracın fren havalarını yaptırdım biraz daha iyi oldu. Lastiklerim daha iyi fazla yıpranmamış. Dikkatli fren yapacağız artık mesafeyi koruyacağız. Herkese kazasız dolu sürüşler.

Serkan bey yazdıklarımı üzerinize alınmayın, ben genel manada yazdım, yanlış anlaşılma olmasın. Aynı araçtan bende de var. Bizim araçlar ağır sayılabilecek kiloya sahipler, o nedenle bu kadar ağırlığa sahip araçları durdurmak o kadar kolay değildir. Bu gibi durumlarda lastiklere çok fazla iş düştüğü için lastik alımlarında daha ucuz diye sert ve kalitesiz lastiklerden uzak durmalıyız, benim bir tavsiyem daha var. Yapılan kilometre ve lastiklerin diş derinliği ne kadar olur ise olsun lastiklerinizin performansına 4-5 seneden sonra hiç güvenmeyin, hele hele İzmir gibi çok güneşli ve aşırı sıcak olan illerde asla.

Fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım, birde tamircime de danıştım, frenlerin havalarını aldı, daha sonra frenler daha iyi tutmaya başladı. Bende sizlerle bunu paylaşayayım. Herkese kazasız belasız sürüşler.

abs ile ne alakası var ya bu kadarına da pes doğrusu otomobil tarihinin en önemli güvenlik icadını nasıl anlamsız bulabilirsiniz yada nasıl abs siz fren daha iyidir diyebilirsin

sana tavsiyem şu önce fren hidroliğini kontrol et hatta kontrol etme değiştir

Abs durma mesafesini kısaltmaz.Abs ani frenlerde tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek araca yön vermemizi sağlayan bir sistemdir.Eski nesil absli araçlar abs siz araçlardan daha uzun mesafede duruyordu ancak şimdi ebd ve benzeri fren destek sistemleriyle durma mesafesindede iyileştirmeler mevcuttur.Kullanmış olduğunuz 2001 model vectrada ebd(elektronik fren gücü dağılımı) vardır ve abs siz araçlardan daha kısa mesafede durur.

Geri