ABS iptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akar970
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sonra diyorlarki bu forum neden böyle :P saygı yokki herkes millete emir eder gibi konuşuyo, hep ben bilirim edasında. yok tüm yazılanları baştan okuycakmışım. sizin mi haddinize kaldı bunu söylemek! yazdıklarımı yanlış anlamanıza rağmen hala emir eder gibi konuşuyorsunuz, ne kadar doğru bi davranış sizce?

hiç alakası yok yaşla. bu ülkede 18 yaşını dolduran herkes kendi özgür iradesini taşır. kimse kimseye "sen diyeceksin - siz diyeceksin" diye emirde bulunamaz. insanlık altındaki arabayla değil saygıyla olur. tabi olabilene...

Hehe neyse anlaşamıycaz biz :D Tamam ben yanlışım sen doğrusun ;) İyi forumlar sana :)

peki sizin dediğiniz gibi olsun. siz yanlışsınız ben doğruyum. sonuçta aklın yolu bir. görüşmemek üzere...

insanlık altındaki arabayla değil saygıyla olur. tabi olabilene...

Bu cümleye takıldım yalnız, ne demek istedin açıklar mısın ? Çoluk çocuğa takılmayım diyorum yine takıldım, hata bende :D

Bu cümleye takıldım yalnız, ne demek istedin açıklar mısın ? Çoluk çocuğa takılmayım diyorum yine takıldım, hata bende :D
hata üstüne hata yapmanın anlamı yok o zaman, muhattap olmayın. cümle gayet açık, daha da açıklanacak bişey yok.

abs güvenlik için gerekli bir sistemdir aracın kısa fren mesafesini kısaltmayıp güvenli ve aracın kntrolünü sağlayacak şekilde en güvenli fren yapmanızı sağlar

abs siz araçta limit fren yapabilirseniz abs li araçtan daha önce durursunuz.
ama hiçbir normal kullanıcı panik anında limit fren yapamaz.(ön tekerlekleri kilitlemeden yapılan en iyi frenleme)
bu nedenle yarış araçlarında özel donanımlar vardır ancak abs yoktur.
normal kullanıcı içinse durum farklıdır.absli araç abssiz araçtan her zaman daha kısa mesafede durur.çünkü normal bir kullanıcı sıradan donanımlı bir araçla panik anında fren yaptığında her zaman ön tekerlekler kilitler ve araç kaymaya başlar.

arkadaslar bosyere tartısıp bırbırınızı kırmayın adamlar formula yarıslarında bu tıp donanımların pılotajı engelledıgını,hangı pılotun daha kabılıyetlı olup olmadıgını gozlemleyemedıklerını mazeret gostererek bırcok elektronık donanımı ıptal edıyor buna gelısmıs abs de dahıl esp de dahıl antı patınaj sıstemı de dahıl aslında bu cabaların tamamının altında ferrariyi durdurabılme yarıslara renk katabılme zorunlulugu yatıyordu ozet olarak abs lı arac abs sızden daha once durur aksını ıddıa etmek bence yanlıs olur mıllet abs sız sahın,doğan,hyundaı kullanmıs burada yazıyor da yazıyor (kucumsemek ıcın yazmıyorum zamanında hepsıne bındım) abs gereklı ve cok ozel bır teknolojı

http://www.youtube.com/watch?v=nORxcIGpAF8

arada 16 metre fark var hayla daha kısa mesafe diyorsanız pes diyorum..
bu da ıspatı dahada yoruma gerek yok bir de sunu tekrar belırteyım ust segment bır mercedeste aracta bu denlı bır fren yapınca nasıl kasılıp durduguna ınanamazsınız kıyas yaparken herseyı kıyaslamak lazım o makına onca agırlıgına ragmen zınk dıye duruyor zaten ona bızımkılerden 3-5-15 kat fazla para veren de bu ozellıklerı ıcın verıyor adı mercedes dıye degıl ....

Geri