ABS iptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akar970
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abs lastık secıyor guzel 4 mevsım lastık almadıgı muddetce abs erken devreye gırıyor ben denedım mıchell taktım guzel duruyor abs zor gecıyodu devreye sonra kumho spor v taban takınca arada daglar kadar fark var durmuyor kayıyor :D

abs'nin fren mesafesini uzatmasının tek bi yolu var o da kabak lastikler. kabak lastiklerle absli frene asılırsanız tekerlekler daha çabuk kilitleneceği için sistem daha sık devreye giriyor ve fren mesafesi belli bir şekilde uzuyor, elimizde kalan tek avantaj ise lastikler kilitlenmediği için araca yön verebilme şansımız.

o yüzden lastiklerimize mutlaka dikkat edelim, çünkü bizim araçla yola bağlantımızı, yoldan öte hayata bağlantımızı sağlayan tek şey lastikler:good:

lastik durumuyla ilgisi yok gibi sanki. Karlı yol şartlarını kuru yoldaki kabak lastikli şartlara benzetebiliriz. Her iki durumda da abs olmasa fren mesafesi artar. Dolayısıyla lastikten bağımsız olarak abs fren mesafesini her halükarda kısaltır diyebiliriz. Sürtünme aşırı derecede yüksektir lastikler kesinlikle kaymıyordur, o zaman zaten abs devreye girmez...

lastik durumuyla ilgisi yok gibi sanki. Karlı yol şartlarını kuru yoldaki kabak lastikli şartlara benzetebiliriz. Her iki durumda da abs olmasa fren mesafesi artar. Dolayısıyla lastikten bağımsız olarak abs fren mesafesini her halükarda kısaltır diyebiliriz. Sürtünme aşırı derecede yüksektir lastikler kesinlikle kaymıyordur, o zaman zaten abs devreye girmez...

kesinlikle var :good: ben eskiyen lastiklerimi değiştirmeden önce denedim abs'yi, birde değiştirdikten sonra denedim. arada çok bariz farklar var. ama tabiki direksiyon hakimiyetiniz daima sizde, bu çok büyük avantaj. belirttiğim gibi biten lastik daha çabuk kilitlendiği için abs daha çok müdahale ediyor, bu yüzden fren mesafesi uzuyor ( tabi uzuyordan kastım iki katınada çıkmıyor, abs'li taze lastiğe göre uzuyor belli bi mesafe, lastiğin durumuna göre kilitlenen bi tekerlekle aynı mesafelere doğru uzuyor ) taze hamurlu lastik ise daha yüksek sürtünme nedeniyle daha geç kilitlendiği için abs daha az devreye giriyor. bu sayede çok daha kısa sürede duruyor.

Ben zaten abs li araç ile abs'siz araçları kıyaslıyorum. Absli olupta kabak veya yeni lastiği kıyaslamıyorum ;) Yazdıklarımı dikkatli okursan doğru şekilde anlarsın.Orası zaten tartışılmaz...

Son düzenleme:
Ben zaten abs li araç ile abs'siz araçları kıyaslıyorum. Absli olupta kabak veya yeni lastiği kıyaslamıyorum ;) Yazdıklarımı dikkatli okursan doğru şekilde anlarsın.Orası zaten tartışılmaz...

o zaman neden benim mesajımdan alıntı yaptınız anlayamadım. sizde benim yazdıklarımı dikkatli okumamışsınız anlaşılan. çünkü ben orda abs'li lastikleri kıyaslıyorum yeni ve eski durumlarına göre.

abs'nin fren mesafesini uzatmasının tek bi yolu var o da kabak lastikler. kabak lastiklerle absli frene asılırsanız tekerlekler daha çabuk kilitleneceği için sistem daha sık devreye giriyor ve fren mesafesi belli bir şekilde uzuyor, elimizde kalan tek avantaj ise lastikler kilitlenmediği için araca yön verebilme şansımız.

o yüzden lastiklerimize mutlaka dikkat edelim, çünkü bizim araçla yola bağlantımızı, yoldan öte hayata bağlantımızı sağlayan tek şey lastikler:good:

Bence sen ne yazdığını bir daha oku :D Yazdığından abs'li ve kabak lastikli araç abs'siz ve kabak lastikli araca göre daha uzun mesafede durur anlamı çıkıyor. Bende buradan yola çıkarak her halükarda abs'li olan iyidir lastikten bağımsız olarak dedim ;)

Bence sen ne yazdığını bir daha oku :D Yazdığından abs'li ve kabak lastikli araç abs'siz ve kabak lastikli araca göre daha uzun mesafede durur anlamı çıkıyor. Bende buradan yola çıkarak her halükarda abs'li olan iyidir lastikten bağımsız olarak dedim ;)
bence siz tekrar tekrar okuyun, çünkü bu yazılandan bu anlamı çıkaran bi siz varsınız. başka kişilerden böyle bi anlam çıkmadığına göre bence sizin anladığınız şey yanlış

şu an konuya ben bakıyorumda ondan ;) Belkide başkaları o kadar dikkat etmedi yazdıklarına. Sen en iyisi tüm yazılanları baştan bir daha oku :D

ve şöylede bi durum var ki senli-benli olmaya gerek yok. çünkü bi nevi emir kipine dönüyo ki bu da hiç hoş değil. benim size hitap ettiğim gibi sizde bana "siz" diye hitap ederseniz daha güzel olur

Senden 8 yaş büyük biri olduğumdan ben sana sen sen bana siz demelisin zaten ;)

Geri