ABS iptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akar970
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abs sayesinde aracınız kontrolden çıkmaz ve sağa yada sola kaçış yapmanıza imkan verir kızaklıyan frenlerde aracınzı istediğiniz kadar sağ yada sola kaçmaya çalışın araç da yönlenme olmaz

ama bilinen bir yanlış abs aracı daha kısa mesefa de durdurmaz fren balataları diski sıkıp bıraktığı için fren mesefasei uzayacaktır önemli olan önümüzde ki araç ile mesefaye korumaktır abs manevra yapmamızı sağlıyacak

http://www.youtube.com/watch?v=C9GJwSxJSjw

abs li araba abs siz arabaya göre daha uzak mesafede durur. karıştırmayalım.

kızaklamayı engelleyince bir şekilde zaten durma mesafesi kısalmış oluyor. Duruma göre değişir ama örneğin karda abs durma mesafesini kısaltır kesinlikle ;)

abs li araba abs siz arabaya göre daha uzak mesafede durur. karıştırmayalım.
ben buna katılmıyorum bunda en büyük etken yolun durumu velastiklerin durumudur,zaten abs nin her aracta olması gerektiği sağlık ve güvenlikte de çalıştığını sanmıyorum, çok lüks bir bmw ve ya mercedes'in abs si ile bizim orta segmentlerin abs si arasında dünya fark vardır,mantığın aynı olması işleyişin aynı kalitede olmasını sağlamaz, bence abs li tank gibi bir mercedesin ,bmw nin,audinin durduğu mesafede abs siz herhangi bir aracın durabileceğini de sanmıyorum hatta absli olanının da ,burada iş sadece abs ye düşmüyor fren diskinin çapı,kaliperlerin büyüklüğü,piston sayısı ,disklerin kalitesi,balatanın kalitesi adamlar bosuna brembo kitlere 3-4 milyar vermiyor...
ileri süsüş teknikleriyle alakalı cok video seyrettim kesinlikle abs daha kısa mesafede ve daha güvenli duruyor özellikle de kaygan yollarda araç asla izinden cıkmıyor,kızaklamıyor vs ama freni kullanmayı,mantığını bilen için bu geçerli tek seferde şiddet artırılarak basılması gerekiyor pedala...

Aynen katılıyorum Cengiz abiye, genelleme yapmak doğru olmaz bence durma mesafesini uzatır diyerek.

Cengiz beyin dediği gibi çok çeşitli etkenler var, bundada en önemlisi lastik. ben lastiği eskiyen aracımızda frene asıldığımda abs daha uzun mesafede durdurmaya başlamıştı ancak lastikleri değiştirince hissedilir derecede bir farkla daha kısa mesafede durmaya başladım. o yüzden abs'nin işe tam anlamıyla yarayabilmesi için çeşitli etkenlerin bir araya gelmesi lazım

ABS'yi iptal etmektense başka emniyet tedbirlerini almak daha iyi değil mi? Mesela biraz daha yavaş gitmek, kış lastikleri kullanmak, yeterli takip mesafesini bırakmak gibi. 4 senedir İzmir'deyim neredeyse hiç kimse kış lastiği kullanmıyor, yaz lastikleri de havalar soğuyunca yeterli performans sergiliyemiyor, bu durumda ABS'yi iptal etsen de etmesen de aracın kayması veya kaza kaçınılmaz olur. ABS'nin fren mesafesini uzattığını, faydadan çok zararlı olduğunu iddia edenler ise hafta başında kar ve buzda fren yapıp kayan arabaların ön tekerleklerinin aldığı durumu, kayma şekillerini, araçların yönlendirilememesini keşke biraz inceleselermiş.

arkadaşlar nasıl diye biliyorsunuz abs siz araba daha kısa mesafede durur diye bilim var fizik kanunları var nasıl durur daha erken abs siz araba.. kızaklayan arabaya hiç binmemişsiniz o belli benim eski tempram kızakladımı alır başını giderdi kızaklayan arabayı hiç bir şekil durduramassınız..

aşağıda abs li ve abs siz aracın testi var iki araç arasındaki durma testi farkını görebilirsiniz..

http://www.youtube.com/watch?v=ly62FoZH_Dc&feature=related

ABS icat edildiginde amac aracin kisa mesafede durmasi degildi ve öyledirde...
frene basinca bloke olan manevra kabiliyetinizi aracin kizaklanmasini engelleme ve tehlikeden siyrilmak icin yapildi...yoksa kuru havada abs siz arac daha ksa mesafede durur. abs aracin kizaklama yapmasini ve direksion kilitlenmesini manevra yaparak kontrolü sizin elinize veren bir ayricaligi var.yani frene basinca direksiyon hakimiyeti ve manevra kabiliyetini yok etmiyor önünüzdeki engeli kolayca atlatmainiza yardimci oluyor..yoksa fren mesafesini kisaltmiyor aksine uzun tutuyor

Geri