abs den gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cakabey9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cakabey9

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba. sorum şu, abs den gajjjjj diye bir ses geliyor devreye girdiğinde. normalmidir yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

o tahminmce abs değilde disk ve balatalarla alakalı bi ses olmalı.bilen arkadaşlr daha iyi açıklıyacktır.

abs devreye girdiğinde o tarz bir ses gelir. abs li başka bir arabaya bin ve o abs sesini dinle. karşılaştırma yap. imkanın varsa..

Buzda veya kaygan zeminde Abs devreye girdiğinde tık tık tık diye vurur ama gajjjj sesi balatayla alakalı gibi geldi banada..

Çok soğuk ve karlı havalarda araçlarda fren sistemi de bazen anormalleşiyor. Balatalardan , arka kampanlardan ses gelmesi, ötmesi, arada abs ışığının yanması gibi.

ilk başta araban kaç diks fren arkadaşım şimdik 4 ise normalde bastıgında fren titrerr devreye girer vurma sesi gelir tak tak yada tık tık her neyse buzda basarsan dediğin sese benzer bir ses gelir eğer iki diks frense araç zaten öne doğru pusar sadece atma sesi gelir teker kayacağı zaman tak bir atar giri girer araçlan suda vs bir yerden geçtiğinde yada yıkadığında ilk iki yada 3 basmada bir ses gelir o da en fazla 4 basmada düzelir kolay gelsin

karda bastığımda geldi.4 disk fren sistemi var vectra gl ön balatalar ve diskler yeni değişti.

ABSnin devreye girdiğinde çıkarttığı ses sanırım, bende ani frenlemede, kaygan zeminlerde aynı ses geliyor..

Arkadaşlar karda ve çok soğuk havalarda buzda tık tık ve ya gajj diye sesler gelebiliyor.Tahminim normaldir.Ben Erzurumda 6-7 ay karın ve buzun üstünde araba kullanıyorum.-36 ları bile görüyoruz.Bu seslerin hepsinide duyuyorum.Bu havalarda insan zor çalışıyo,abs ne yapsın:)....!!!!

Geri