Abi kopmuş :D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
adam haklı ama...(bacadir68) bahadırda biliyor başıma gelen olayı anlatayım size...aracımı bir ara satıyordum satlığa çıkardım birsi ankaradan aradı...bende gel dedim...o gün gelmedi ertesi gün geldi...davet ettim evimin oraya geldi...aracı daha görür görmez araç da sunruff yokmuydu dedi...yok bunda dedi biz almayız dedi...alma dedim...ama adam sunruffsuz aracı almam dediği halde aracımın kapısını acıp içine bakıyor boyasını inceliyor...neyse sonra baktıkran sonra ben sitedede suruuf yok biz sunrufflu diye geldik nette öle gördük dedi...bende suruuf yok yazıyordu dedim ve resimlerdende çok rahat anlaşılıyor dedim...ama benim suçum değil.iyi bakaydın..dedim...resimden anlaşılmıyordu dedi...bende telefondan sorsaydın dedim...çekti gitti...bazıları çok sinir edebiliyor...adam arıyor boya varmı bi sor başta motor nasıl hiç direk boya...takmısız bir boyaya gidiyoruz...

bundan önceki aracımıda satlığa çıkardığımda ise adam geldi aracı bakmaya arabam garajda duruyordu...dedi bir aracı çalıştırabilirmiyim bende tmm buyur al çalıştır dedim araç duvara dogru duruyordu önü sen arabayı viteste çalıştır...arabayı duvara vurdu...ön far tampon hep kırıldı...sonramı ne oldu bana dünyanın masrafını açtı adam ne oldu kaçtı gitti...iy niyetli oldunmu başına çıkıyorlar...

gerçekçi olmak gerkir her nedense motorun durumunu soran yok bu gün bir motor ömrünü tamamladı ise 10 milyar masarafı var nerden baksan bunu h,iç soran yok arayan boya varmı deyişen varmı diye soruyo anlamıyorum ben bu insanla
bu nokta çok doğru yurt dışındada en son millet şasede oynama var mı diye bakar sadece motor klima abs esp aksamlarına ilk önce bakılır

Şöyle bir durum var.Ben galerici olarak aracın önce değişmişine kazasına boyasına bakıyorum.Sonra elektronik aksamına sonra motoruna sonra alt takımına bakıyorum.Özellikle aracın şaselerden darbe almaması önemli.Şaseden darbe alan bir aracın şasesi tam oturtulmazsa sürekli insanın başını ağrıtır.Ayar tutmaz, alt takım parçalarıı bozar, panelleri kasar v.s.Motoru en fazla 3 günde yaptırırsın başın ağrımadan 10 sene kullanırsın.Alt takım yarım günde çıkar en az 3 sene kullanırsın.Ama kazalı arabanın nerede nasl yapıldığını bilmediğin için ne sorun açar bilemezsin.

Ama ibrahim senin başına gelen o garaj olayı pişmiş tavuğun başına gelmez desem yeridir.Öyle bişey olsa ben o adamı bulup döverim vallahi.

Şöyle bir durum var.Ben galerici olarak aracın önce değişmişine kazasına boyasına bakıyorum.Sonra elektronik aksamına sonra motoruna sonra alt takımına bakıyorum.Özellikle aracın şaselerden darbe almaması önemli.Şaseden darbe alan bir aracın şasesi tam oturtulmazsa sürekli insanın başını ağrıtır.Ayar tutmaz, alt takım parçalarıı bozar, panelleri kasar v.s.Motoru en fazla 3 günde yaptırırsın başın ağrımadan 10 sene kullanırsın.Alt takım yarım günde çıkar en az 3 sene kullanırsın.Ama kazalı arabanın nerede nasl yapıldığını bilmediğin için ne sorun açar bilemezsin.

Ama ibrahim senin başına gelen o garaj olayı pişmiş tavuğun başına gelmez desem yeridir.Öyle bişey olsa ben o adamı bulup döverim vallahi.

Aynen katılıyorum, motor ve elektronik aksam konusu her şekilde hallolur. Ama şasesi problemli araba çöp olmuş demektir. Anlamayan kullanıcılar tarafından satın alınıp elden ele dolaşır durur artık..

Boya konusunda birşey diyemeyeceğim, satış için önemli bir faktör olsa da binici için sıkıntı olmaz. (Boyanın düzgün yapılmış, fitillere ve plastik aksama hasar verilmemiş olması şartı ile)

Babam bir defasında kardeşleri yüzünden para sıkışıp kızmıştı, borcunu ödemek için piyasası 7.000 tl olan değişensiz aracını 4000 tl ye satılık olarak koydu.

ilk arayan adam değişen boya yok deyince, lastikleri ne durumda, eksozu nasıl, aküsü kaç yıllık gibi sorular soruyordu telefonda :D Babam delledi kapattı telefonu..

İkinci arayan ilanı koyduktan 10 saat sonra bir galericiydi, akşam saat 10-11 gibi aradı, araç satıldı mı diye sordu hayır dedik. Arcı ben aldım yarın geliyorum deyip kapattı. sabah saat 9 da denizliden gelip arabanın kaputunu bile kaldırmadan alıp gittiler :D

usta tamam şaşe olayına sonuna kadar katılıyorum ama arayanlar kaza varmıda demıyor kı aracta dırekt boya var mı benım anlamadıgım adam 90 model 88 model araca orjınal boya soruyor ya boyamı kalmıs aracta solmus gıtmıs gunesten tertemız boyatılmıs arac almak daha mantıklı yada arac 2010 model bıle olsa ufacık bı surtmeden boya olsa yada duzgun ıslem gormus sekılde yapılıp boyansa ne olur.. deseler kı kardesım aracta kaza var mı tamam derım ama yok takmıslar boyaya yurt dısınca araclar boyatıldıgı zaman daha cok degerlı olur ulkemızde 88 model arac boyasız dıye daha fazla paraya satmaya çalısırlar nasıl bı mantıksa...
aracın her seyı onemlıdır bence ama takmısız bı boyaya gıdıyoruz..

garaj olayı benim hayatımda yaptığım en büyük hataydı...birdaha birisi almaya gelse alıp süreyim derse hayır sürdürmem gideriz ustası sürer...adamada güvendik ama kaçtı gitti...ondan sonra telefonunu bile değiştirmiş adam...bulamadık ama bulsak bende ne yapcağımı bilemedim...ama kaçtı işte...

benim astrayıda salağım teki 3.viteste rampada kaldırmaya çalışıyordu. in dedim arabadan adama direk. neymiş debriyajı deniyormuş... bende takılmam boyaya fazla ama babam sıkıntılıdır biraz o konuda :D değişeni varsa bitmiştir o araba gözünde :)

Bunlar çok bildiğini sanıp aslında hiç bir şey anlamayan tiplerdir, çizikten dolayı boya var diyorum adam bönbön bakıyor bana sanki tırın altına girdim dedim. O sebepten ben bakıyorum cins biri 3 se 5 diyiyorum almasın,mümkünse benim arabamı böyle sinamekiler almasın diyerek bir ince sitemde benden gelsin.

Geri