A16xer motordan garİp ses ve rÖlantİ problemİ

oneysezgin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.
2012 model asra h enjoy plus araca 56 bim km de landirenzo lpg taktırdım ve şu anda araç 85 bin de.
motordan farklı bir ses geliyor ve bu son zamanda sık olmaya başladı. kontağı kapatığ açtığımda problem çözülmüş oluyor. ama belli zaman sonra tekrar başlıyor.
Birde ses geldiğinde rölanti ibresi sürekli oynuyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
ses gelen bölge kırmızı daire içine alınmıştır.

Ekli dosyalar

• r2.webp
    r2.webp
    12.9 KB · Görüntüleme: 49
Hocam sanırım twinport kelebeklerinin bulunduğu manifolttan geliyor zırıltı seklinde olmalı.o ise onların sokulup bakır ya da aluminyum contaya ses yapmayacak sekilde bosluklarinin alinmasi gerekiyor

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam dediğiniz gibi hırıltı şeklinde.
Ayrıca bir kaç defa da araç çalışınca motor durdu. ve ses artık rölantide olduğum her an var.cevabınız için teşekkürler..
Bulunduğum yerde servis sıkıntılı bu yüzden biraz daha böyle kullansam sorun olurmu acaba?

Hicbirsey olmaz ben tahmin yuruttum sadece farkli bisey de olabilir

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benzinde de aynı sorun oluyor mu??

gaz enjektorlerınden bırı bozulmus olabılır dolayısıyla arac 3 sılındır calısıyorsa stop etme sorunuda ondan kaynaklanıyordur lpg nın garantısı dolmadı ise garantıye götürün enjektorlerı kontrol ettırın şik şik diye ses gelıyorsa normaldır enjektorler fabrıka çıkışlı olarak fazla sıkı olmadıgından şıkırdama yapar ama kesınlıkle mudahale etmeyın yoksa enjektörlerın sbobları bozulur 200 -300 tl arası bı masraf acar

Geri