Denizcilikte yelken sahipleri; yat sahiplerini denizcilerden saymazlar.Denizcilik emek ister derler.
Otomatik vites İstanbul trafiğinde rahatlamak dışında başka bir artı vermiyor.
Eşimin arabası otomatik ve ne kadar rahat olduğunu biliyorum,bazen hanım benim arabayı kaçırdımı, mecburen ara sıra kullansamda aklım hep aracımda kalıyor.İstanbul trafiği için otomatik ideal tercih sebebi kesinlikle kabul ediyorum ama ister alışkanlık deyin, isterseniz bağımlılık manuel vitesin üstüne sürüş keyfi tanımıyorum.Araç kullanmak ne kadar zevksiz hale gelebilir ki insan araçta örgü örüp,çekirdek çitlesin.Araba kullanırken tamamen konsantre olmalı ve ara gazları hissetmeli 3 te devir saatini limitine dayamalı 4. e geçmeliyim.Ehliyet almak için bile manuel araç zorunluluğu var.Opelciyim ve inadına değil sevdiğim için hep manuel kullanıyorum.Bildiğim kadarıyla seri performans araçlarının hemen hemen hepsi ya ayaktan ya direksiyondan vitesli.Kız kardeşime araba öğretirken kan kustuğum zamanlar aklıma geldi,debriyaja bastım hadi vitese at diyor koordine olamıyordu ve ağlaya ağlaya öğretip ehliyeti aldırdım.Şimdi ingilterede ve beni aradığında sen bana katı bir hoca gibi oldugun için öğrenememiştim ama burada çok güzel kullanıyorum dediğinde kendimden utanmıştım.Ona aracını sorduğumda otomatik cevabı alınca başka sorum yok dedim ve kapadım.
Otomatik işlenmiş bir ürün gibidir olanı kullanırsın,Manuel işlenmemiş bir elmastır ne şekli vereceğine siz karar verirsiniz.Bizimde bir sayfamız olduğu için teşekkürler

ama gördüğüm kadarıyla en fazla otomatikçiler yazmış
SEVGİLER SAYGILAR