__--İnadına Manuel Vites Diyenler Grubu--__

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla oyle bi redline'a giriyorki otomatik :) ben bile o kadar girmeye cesaret edemiyorum..
Geçen yine A3te denedim. Tek yapmam gereken Vitesi "S" konumuna almak oldu :)

emin misin? gerçi herkezin beklentileri farklıdır ama... hiç direksiyondan kumandalı f1 tarzı triptronik kullandın mı? ;)
bende kullandım enıstemde honda var 1,6 elegance f1 vıteslı ıstedıgınız kadar ugrasın araba koltuga yapıstırmıyo sızı deneyebılrsınız bırde f1 vıteslerle elektrık kesebılırsınız ama manuelle aynı olmuyo :)ama benımde bı arkdasta honda cıvıc 98 hatcback var 1,4 manuel var onda bıle araba bırden ıkıye cekınce vıtesı yapıstırıyo adamı koltuga:D sız hangı onden cekıslı otomatik aracı ısıklarda pati cektıgını gordunuz:)

arabalar cunku patıyı cok guclu olduklarından çekmıyorlar malesef. gazı dıp yapıp devrı 5 bın e dayayıp debrıyajdan ayagını kaldırırsan patıye duşer araban. otomatik vites araba da sadece gucten dolayı bır sarma olur. onun dışında olmaz.

Manuel vites keyif işidir, usta işidir. Aracım manuel olmasaydı ne bu kadar seri ve atak olabilirdi nede keyifli bir sürüş sağlardı. Trafikte kahve içip,yemek yiyip neyleyeyim ben daha yaşamak istiyorum:D:D

valla bir manuelci olarak fikrimi paylaşmak isterim..

bir kere araba kullanmayı manuelde oğrenmek diye gerekir diye düşnüyorum. hatta onda öğrenip uzanca bir zxaman onunla iyice pişmek gereklidir diyorum..
10 yıldır araba kullanırım. 5 yılı ehliyetli olarak. hala daha pişmem gerektigini düşünürüm.
ve bundan sonrak iaracı otomatik almayı düşünüyorum. onunda 2.3 yili var.

yani demem o ki. en az bi 5 yillik manuel sonrasi otomatik iyi gider.. ve öylede olmalı bence.. gelişim için şart.

valla bir manuelci olarak fikrimi paylaşmak isterim..

bir kere araba kullanmayı manuelde oğrenmek diye gerekir diye düşnüyorum. hatta onda öğrenip uzanca bir zxaman onunla iyice pişmek gereklidir diyorum..
10 yıldır araba kullanırım. 5 yılı ehliyetli olarak. hala daha pişmem gerektigini düşünürüm.
ve bundan sonrak iaracı otomatik almayı düşünüyorum. onunda 2.3 yili var.

yani demem o ki. en az bi 5 yillik manuel sonrasi otomatik iyi gider.. ve öylede olmalı bence.. gelişim için şart.

Kesinlikle. Pişmek şart. :good: Bende yaklaşık 6 senedir kullanıyorum hala debriyajda ara sıra sorun yaşadığımı söyleyebilirim. :D

Bu debriyaj meselesi çoğu zaman arabadan arabaya göre değişiyor.

Ahmet doğru söylemiş. İşte tam benim yaşadığım olay. Gençken manuel kullandım yıllarca. Sonra otomatiği tattım.

Anladımki bundan sonrası otomatik arkadaş.

"Trafikte araba kullanırken, diğer sürücülere kahvesini gösteren otomatik vites sevenler"

bunu yapmak bu kadar zor mu ya anlamadım :)
maksat?
Örneğin bunu manuel ile 15-20 kilometre dur kalk ile geçen bir İstanbul trafiğinde yapmak çok zor, maksat bu. O trafikte kim bilir 200 kere kalkış yapıyorsunuz. Sol ayak 200 kere pert. İşte o sıkışıklıkta millet tak bire, kaldır, boşa at, tak bire kaldır, az git, boşa at yaparken ben sadece ayağımı frenden kaldırıyorum. İşte otomatiğin güzelliği bu.

Ben bıktım düz vitesten. Sağ elim sürekli meşgul olmasın benim. Artık çok ilkel geliyor bana düz vites. İyiki varsın otomatik.

Son düzenleme:
evet artık bende son yıllarda otomatigin iyi yapıldıgını düsünüyorum. ve artık lüxten ziyade standart olmalı. ve incedende oluyor gibi

Geri