1. Otomatik şanzuman problemli midir bu modellerde?: Bakımlı olduktan sonra hiçbir mekanik düzenek sorun yaratmaz, eğer bir mekanik düzeneğin bakımları yapılmamışsa, hor kullanılmışsa som altından yapılsa bile gene de sorun çıkarır. Diyelim sorun çıktı, bütün kapalı kutularda kutu açılmadan masrafın boyutu belli olmaz. Genel anlamda otomatik şanzumanlar uzun ömürlüdürler. Bakın piyasada yarım asırı devirmiş halen saat gibi çalışan birsürü otomatik vitesli araba var.
2. Km de yakıt sarfiyatı nedir ? LPG' li almayı düşünüyorum: Araçların km.'deki yakıt tüketimlerini sürücüler+bakımlar+yaşanılan yörenin iklimi ile trafik yoğunluğu belirler. Yani yoğun Ankara trafiğinde km.de 40 krş yakan herhangi bir araba sakin İzmir trafiğinde 30 krş yakabilir. Ayrıca bana göre küçük araba demek illa az yakan araba demek değildir. Bir diğer önemli husus, baktığınız aracın bagaj hacmi küçüktür, bir de o bagaja LPG tankı girince bagaj hacmi daha da küçülecektir, bu durumda arka koltuk+şapkalık bagaj olarak kullanılır ki bu çok tehlikelidir (malüm arka koltuklarımız çocuklarımıza aittir, sert bir frende bile şapkalıktan savrulan bir eşya ölümcül yaralanmalara neden olabilir).
3. Kronik sorunları nelerdir ? : Corsa B lerinin bariz bir kronik sorununu ben duymadım.
4. Parça sıkıntısı var mıdır ? Fiyatları nasıldır ? : Parça sorunu olmaz, Parça fiyatlarını malın kalitesi/ürünün orjinal olup olmaması belirler. Mesela orjinal bir fara (atıyorum) 300 TL ödenirken yansanayi olarak 75 TL ye kadar far bulunabilir ama aradaki kalite farkı gece yolculuklarında belli olur.
5. 98 Model 125 binde 1.4 GLS otomatik buldum. 14500 istiyor piyasası nedir bana çok geldi. : Aracı görmeden inceletmeden o kadar eder/etmez demek yanlış olur. Ama ben Vectra hayranı biri olarak Corsa'ya o kadar para veremem. Aracın km. si yaşına göre çok iyi. Aracın fiyatını öncelikle temizliği ve orjinalliği belirler. Fiyatı belirleyen bir başka unsur da aracın o ilde tutulup tutulmamasıdır. Bir yörede x araç çok tutuluyorsa fiyatı diğer illere göre orada daha fazladır.
Sonuç olarak: Corsa B ler şehiriçi arabası olarak üretildikleri için otomatik vites de güzel bir tercihtir. Yoğun şehiriçi trafiğinde devamlı dur kalklara maruz kalacağımızdan yakıt bakımından ekonomik sayılır. Küçük boyutlara sahip olması dar sokaklarda ve park yerlerinde büyük avantaj sağlar. LPG konusu bana göre kişisel tercihtir, takdırın veya takdırmayın diyemem. Fiyat konusu da aynı şekilde yoruma açıktır.