98 astra niçin sibob yakar? Lpg montaj hatası var mıdır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HIZLICAK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HIZLICAK

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2011
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Öncelikle tüm arkadaşlara selamlar formun takipçisiyim ama üye olmak bugüne nasipmiş.

1998 astra 1.6. gls 16 valf aracım ile bayramda çoruma giderken çoruma girişte ışıklarda durduğumda aracın tekleyerek çalıştığını farkettim. Ertesi gün sanayiye gittiğimde yapılan testler sonucu aracın 2 numaralı sibobunun yandığını öğrendik. Üst kapak açıldı ve gerekli onarımlar yapıldı, ustanın diyişine göre diğer siboblarda da incelme olduğunu açmışken komple üst kapağı yaparsak daha sağlıklı olacanı söylemesi üzerine komple siboplar kavallar lastikler değişti.

Burada ki merak ettiğim konu ustanın diyişine göre bu araç sibobu kolay kolay yakmaz kırar ama yakmaz dedi. Bunun gaz bağlantılarında sorun var dedi 2 numaralı pistona gaz girişi yüksek, veya ateşleme zamanı yanlış diye bişeyler dedi. Ama aracın gazda çalışması gayet normal. Ustanın dedikleri ne kadar doğrudur? Tekrar aynı şekilde sibob yakmaktan korkuyorum.

Bu arada kitim lovato takılalı 7000 km oldu.

Ne yapmamı önerirsiniz? Sıkıntı LPG kitini takan firmada mı yoksa benim aracımda mı? Sibop yakma olayı tekrar eder mi?
Montaj kontrolünü nereye yaptırayım_?
 
Sayın forum ustaları nerelerdesiniz? Cevap alamadım soruma
Lütfen yardım
 
Ateşleme zamanı uymaz ise yapar, enjektör bozuksa yapar
 
lpg sıralı sistem değilse de yakar
 
kitim lovato sıralı sistem
 
Hatırlatma;


01- opelim.net'e üye olan kullanıcıların kayıt olurken verdikleri e-mail adreslerinde mutlaka ad ve soyad geçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde üyelikleri iptal edilecektir. Daha sonradan e-mail düzenlemesi yapan kullanıcılar, eğer e-mail adresleri belirtilen kritere uymuyorsa üyeliği silinecektir... opelim.net'e üye olan kullanıcılar, kendini ÜYE ARŞİVİ başlığı altında tanıtmak zorundadır. Aksi takdirde açtığı konular ve mesajlar silinecek gerekirse kullanıcıya uyarı verilecektir. Forumda yazılan mesajlardan, tamamen mesaj sahibi sorumludur. Şahısların yazdıkları mesaj ve yorumlardan dolayı www.opelim.net hiçbir sorumluluk kabul etmez.



Üye Arşivi tanıtım formatı:

- İsim ve soyad
- İkamet ettiğiniz yer
- Mesleğiniz ve yaşınız
- Varsa otomobilinizin marka ve modeli
 
baska bır lpg cıye göturun lpg tesısatını kontrol ettırın tesısatında sıkıntı olup olmadıgı meydana cıkar
 
Geri
Üst