97 astra oksijen sensörü

ASTRA 16V

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
97 ASTRA GLS NİN 1 SENEDE 3 DEFA OKSİJEN SENSÖRÜ ARIZA YAPARMI. BENİMKİ YAPTI VE BUNUN SEBEBİNİ BULAMIYORUZ. BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA LÜTFEN BİLDİKLERİNİ PAYLAŞSINLAR. BANA GINA GELDİ BU ARIZA YÜZÜNDEN. HER TAMİRE GİTTİĞİMDE 200 TL. KAÇIYOR. BIKTIM YAHUUUU :mad:

:(:(:(

Aracında lpg var ise arada sırada 50 km felan sürekli benzinde kullan sürekli lg'de binme. Lpg'li araçlarda sensör sorunları çok olduğu için bu şekilde açaklama yapma gereği duydum. Belkide sensör bozulmuştur yenisini almanız gerekebilir.

Son düzenleme:
Mareadan önceki vectramın rölanti sensörü arzalı idi yeni sensör aldım ve takıldı akıllı usta sensörü beyine tanıtmadığı için bir ay boyunca rölanti dengesiz ve bozuk şekilde gezdim. Tecrübeli bir arkadaşım bu iş böyle olmaz yeni sensörü bilgisayara bağlayıp ayarlarını yükleyip beyne tanıttılarmı diye sorunca benim jeton düştü.

Siz de oksijen sensörünü temizletmeyi deneyin düzelmiyorsa yenisini alın yalnız yukarıda yazdıklarım konuyla alakalı değil gibi gözüksede bilgi niyetli yazdım belki işinize yarar.

Bunlara artı olarak taktırdığınız sensörün markasına bakın Gm veya Bosch olmasına dikkat edin...Bazı servislerde orjinal fiyatına yan sanayi ürün takabiliyorlar..
Başımdan geçen bir olayda 2 hafta içinde 2 adet oksijen sensörü değiştirdim....İlk aldığım avrupada yapılan ama yan sanayi ürünmüş..2 hafta içerisinde tekrar arıza verdi..Sonra bunu Bosc marka oksijen sensörü ile değiştirdim ve o gün bu gündür sorun yok maaşallah...

teşekkürler bilgiler için rolanti ayarlayıcım kilitliymiş. bu oksijen sensörünün arızalanmasına yol açabilirmi acaba? Merak ettim doğrusu.Serviste bilgisayar dan rolanti ayarlayıcısına komut gönderdiler ve hiç bir tepki alamadılar. Birde rolanti ayarlayıcısının fiyatı 80.00 TL. bu fiyat doğrumudur. Bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplasın. Teşekkürler

abı bende lpg var hıc bı sorun yoktu son 1 aya kadar oksıjen sensoru arızası vermeye basladı lgpcıme gıttım hıc sorun bulamadı lpg kıttınde hıc sorun yok servıs oksıjen sensorunu degısmesını lazım dedı ben sondurum arıza lambasını dedı ama oksıjen sensoru calısmaz bozuk dedı kendı kendıne yanıp sonuyo hava sogukken araba vuruntulu calısıyo ısınınca problem yok sensor degısmesı lazım korkuyom tekrar yakarsa lamba dıye sordum servıste 250 ytl 2 yıl garantılı dısarda parcacıda sordum 130 ytl bohsc marka var dusunduruyo benı tekrar arıza yakarsa dıye sızın msjlari okuyunca 2,3 defa sensoru degıstıren var bende bu konuyo msj yazıyım dedım

teşekkürler bilgiler için rolanti ayarlayıcım kilitliymiş. bu oksijen sensörünün arızalanmasına yol açabilirmi acaba? Merak ettim doğrusu.Serviste bilgisayar dan rolanti ayarlayıcısına komut gönderdiler ve hiç bir tepki alamadılar. Birde rolanti ayarlayıcısının fiyatı 80.00 TL. bu fiyat doğrumudur. Bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplasın. Teşekkürler

8 subablı olan astra f ve corsa b lerin rölanti ayarlayıcısı 80 ytl ve markası delphi; ancak 16 subablı olanlar aynı rölanti ayarlayıcıyımı kullanıyor bilemiyorum; benimde rölanti ayarlayıcı takılı kalmıştı,üzerine gazyağı döküp temizledim ve şimdi sorunsuz çalışıyor; bence değiştirmeden önce temizleme yoluna gidin....

abı bende lpg var hıc bı sorun yoktu son 1 aya kadar oksıjen sensoru arızası vermeye basladı lgpcıme gıttım hıc sorun bulamadı lpg kıttınde hıc sorun yok servıs oksıjen sensorunu degısmesını lazım dedı ben sondurum arıza lambasını dedı ama oksıjen sensoru calısmaz bozuk dedı kendı kendıne yanıp sonuyo hava sogukken araba vuruntulu calısıyo ısınınca problem yok sensor degısmesı lazım korkuyom tekrar yakarsa lamba dıye sordum servıste 250 ytl 2 yıl garantılı dısarda parcacıda sordum 130 ytl bohsc marka var dusunduruyo benı tekrar arıza yakarsa dıye sızın msjlari okuyunca 2,3 defa sensoru degıstıren var bende bu konuyo msj yazıyım dedım

Burak ışık yandı ise ve sensörden ise eninde sonunda almak gerekecek...Bende Bosch marka aldım 140 ytl ye oda garantili..Merak etme tekrar arıza verirse garantiden değiştirebilirsin...Ben maaşallah bosch tan memnunum...sorun yok şimdilik.. :D

Burak ışık yandı ise ve sensörden ise eninde sonunda almak gerekecek...Bende Bosch marka aldım 140 ytl ye oda garantili..Merak etme tekrar arıza verirse garantiden değiştirebilirsin...Ben maaşallah bosch tan memnunum...sorun yok şimdilik.. :D
abi sagol bılgı verdıgın ıcın opel bu bı yerını yap bı yeri baslıyo aksamaya sensöru alıcaz ınsallah problem cıkartmaz;)

Geri