97 Astra Motor Numarası Yeri :S

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rockSEWER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rockSEWER

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba ,

Aracıma LPG taktırdım Muayene ye Gideceğim Haftaya Herkesten Motor Numarası Gozukmuyor Falan Diye Sorun Cıktıgını Duydum Bende Şöyle Baktım Kaputtaki Etikette Şaşe Numarası Yazıyor Motor Numarasını Göremedim Ben Neredir Bu Motor Numarası :S

http://img23.imageshack.us/my.php?image=28062008007.jpg

yağ çubuğu borusunun hemen sağındaki ince kenar yerde aşağıya doğru yazıyor.genelde orası yağdan karardığı için okunmaz.ben pas sökücü almıştım o bile temizlememişti.sana tavsiyem pastayla orayı güzelce ovala sonra yazılar meydana çıkıyor.kolay gelsin.

Benim bildiğim birde yolcu tarafı koltukta yerde halıflexsi kaldırınca bi numara var.

Benim bildiğim birde yolcu tarafı koltukta yerde halıflexsi kaldırınca bi numara var.

abi onu bugun bende bi arkadastan öğredimde orasıda şaşe numarasıymış

yağ çubuğu borusunun hemen sağındaki ince kenar yerde aşağıya doğru yazıyor.genelde orası yağdan karardığı için okunmaz.ben pas sökücü almıştım o bile temizlememişti.sana tavsiyem pastayla orayı güzelce ovala sonra yazılar meydana çıkıyor.kolay gelsin.

walla ben gene bulamadım orayı yav :S cuma günü muayeneye gidicem durma ugras şimdi işin yoksa :S

ecotec yazan plastik muhafazayı sök; motor bloğunun sol tarafında, 2cm eninde düz bir satıhta yazar.

ama motor numarası muayene esnasında çok ciddiyetle bakılan bir şey değildir.. olsada olur olmasada; hatta değişmiş bile olsa,ruhsatla tutmuyor bile olsa hafif kusurdur..

eskiden çok önemli bir şey zannedildiği için çok dikkat edilirdi. ama ömürlü bir şey olduğu için, yani miadı olan bir parça olduğu için (10bin yada 1milyon,neticede motorun miadı var) dünyanın hiç bir yerinde dikkat edilen bir numara değildir. Bu nedenlede her markada farklı yerlerde olur bu numara; hatta aynı markanın farklı modellerinde bile yeri değişebilir. Yani şanzuman numarası neyse, motor numarasıda odur.. Ama şase numarası bir aracın en önemli kayıt numarasıdır. Değiştirilemez..

Memleketimizde ise tek bir numaraya itimat etmektense, 2 numara olsun denmiş ve motor numarasıda kayıtlara dahil edilmiş.. Ama muayenede falan kimsenin umursadığı bir şey değil..

Takma fazla

oh be hocam baya rahatlarrınız teşekkür ederim. ya şimdi bende tuvturkkun işte hafif ve agır kusurular kısmına girdim baktımda, oradada hafif kusur diyor. bugun ecotec kapagını soktum bi kac yerde numaralar yazıyor fakat alakasız numaralar hep :) cuma günü gidince bakalım ak koyun kara koyun cıkacak meydana şase heryerde yazıyor :) kapıda, sag koltuk döşeme altında , kaputtaki etikette :D bi motor numarasını bulamayınca yemiştim kafayı :D

ben bugün baktım kırmızıyla işaretlediğim yerde araç renginde bi plaka var orda bir kaç numara yazıyor. birde mavi ile işaretlediğim yerde perçinlenmiş bi metal plaka var orda da sanırım motor numarası aracın ağırlığı filan yazıyor ama Cengiz abi senin arabada o plakayı göremedim işaretlediğim yerde iki perçin deliği var ama metal parça yok. Aracın ön kısmı daha önce işlem gördümü
28062008007.jpg

ben bugün baktım kırmızıyla işaretlediğim yerde araç renginde bi plaka var orda bir kaç numara yazıyor. birde mavi ile işaretlediğim yerde perçinlenmiş bi metal plaka var orda da sanırım motor numarası aracın ağırlığı filan yazıyor ama Cengiz abi senin arabada o plakayı göremedim işaretlediğim yerde iki perçin deliği var ama metal parça yok. Aracın ön kısmı daha önce işlem gördümü
28062008007.jpg

mavi yerde işaretledigin kısımda etiket var ;) fotografın acısından biraz geride kalmış sanırım orada motor kodu yazıyor x16x falan, şase numarası yazıyore bi kaç numara daha yazıyor , kırmızı ile işaretledigin yerdede bi kaç numara olması lazım ama motor numarasına ulaşamadım daha :)

Evet Alican sana katılıyorum..Benim orda plakalar var ama resimde olup olmadığına dikkat etmemiştim...

Geri