96 tigra zor marş alıyor..

hasankaplan35

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Arkadaşlar arabam çok zor marş alıyor, marşa 2,5 - 3 saniye basılı tutuyorum yada 2 defa arka arkaya marş yapıyorum. Bildiğim kadarı ile enjeksiyonlu araçlarda marş sırasında gaz verilmez ama gaz vermessem marşı çok zor alıyor.

Motorun sıcak yada soğuk olması farketmiyor. Stop eder etmez basarsam sorun yok. 15 dk felan beklediğimde yine aynı şekilede normalden zor çalışıyor.
Bide motorun sağ tarafında 1 ucu motora giren diğer ucu ince bir hortumla benzin deposuna gittiğini tahmin ettiğim valfe benzeyen bir parça var hemen üst tarafta motorun sağına takılı. geçen gün onun ince hortuma takılı olan lastik borusunun çürüdüğünü ve kopan parçaların hortumun içine dolduğunu fakettim.
hortumu sol çamurluğun üzerine kadar çıkartıp silkeliyerek içini temizledim, çürüyen lastik aparatı yenisi ile değiştirdim. sorun ondan kaynaklanıyor olabilr mi? (bu arada marş motoruna yeni bakım yapılmış onda sorun yok)

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum teşekkürler..

araçta LPG varmı?

yok araç benzinli 1.6 96 model tigra

arkadaşlar bu marş problemi egr den olur mu? dün arabandan duman geliyor diye söktüm bütün hotumları radyotör su haznesini vs... Gaz kelebeğinin altında bi hotun çıkmış taktım topladım.. araba yarım marşta çalıştı... daha sonra bir -iki marştan sonra eski halini aldı yine zor marş alıyor..

ilk mesajda bahsettiğim parçanın hotumundan her söktüğümde kurum çıkıyor, sanırım benzin deposuyla değilde egsozla alakalı biyerden geliyor.

Son düzenleme:
senin gaz kelebeğinin sıkı bır temizliğe ihtiyacı var anlasılan

benzin deposu havalandırma tankı ve valfine bak.eğer o bozulmuşsa kömür gibi kurum gibi bişeyler çıkıyo hortumun içinden...

ilk calismada mavi duman varmi ?

benzin deposu havalandırma tankı ve valfine bak.eğer o bozulmuşsa kömür gibi kurum gibi bişeyler çıkıyo hortumun içinden...

Evet ya kömür gibi kurum gibi bişiler çıkıyor. o Valften motora giden hortumu çıkatınca, yani motora direk hava gidince araba yarım marşta çalışıyor ama ısınınca yine aynı oluyor.. O parçanın resmini ekledim. B harfi ile gösterilen parça.. sanırım senin bahsettiğin de o

ilk calismada mavi duman varmi ?

evet baya duamn var ama beyaza yakın. bide çiğ benzin kokusu var acayip.

Ekli dosyalar

• MP09.webp
    MP09.webp
    30.3 KB · Görüntüleme: 26
Geri