95 oktan mı? 97 oktan mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Orko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orko

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sizce aracın çekişinde bir fark olur mu?  Yakıt tüketiminde bir fark olur mu?

Ynt: 95 oktan mı? 97 oktan mı?

Orko link' Alıntı:

yanlış hatırlamıyorsam opel 95 oktan benzini tüketmemizi tavsiye ediyor.

Orko link' Alıntı:
aralarında herhangi bir performans farkı olmuyor, 97 oktan daha temizmiş gibi lansa ediliyor
97 oktana daha fazla para verip almaya hiç gerek yok
zaten bizim araçlar için 95 oktan en iyisi.

95 / 97 oktan benzin kalitesi ülkelere göre değişiyor. örneğin benzin fiyatları çok ucuz olan kıbrısta 95 oktan alırsanız motor arıza ışığının yanması kuvvetle muhtemeldir. çünkü kalitesi çok düşük. ama türkiyede 95 oktan yeterli kalitede ve tavsiye ediliyor

Motordaki sıkıştırma oranı yüksekse ve düşük oktanlı benzin alınırsa bu motorda güç kayıpları vuruntular meydana gelir.

Opel in 140hp motorlarının sıkıştırma oranları düşük olduğu için yüksek oktana gerek yok, şahsen 97 oktan denediğimde 95 oktana göre fark hissetmesem de depoyu yarı yarıya 95 + 97 oktanla doldurunca az biraz devirlenme isteğinde artış hissetmiştim ama bunu birkaç kez yapıp kesin bir sonuç da almadım açıkcası.

Merdo link' Alıntı:
Ne zaman Porche veya Ferrari tarzı bir araç sahibi olursak o zaman 97 Oktan koyabiliriz :)

Ağzına sağlık.. special_Yeah

bu gün full benzin istasyonundan benzin aldım 95 - 97 oktan aynı fiyatmış 97 koydurdum bende bakalım ne olcak diye ama fark hissetmedim

esadsari link' Alıntı:
bu gün full benzin istasyonundan benzin aldım 95 - 97 oktan aynı fiyatmış 97 koydurdum bende bakalım ne olcak diye ama fark hissetmedim

full den memnunmusunuz? bende aldım şuan bı olumsuzluk yok

bencede olumsuz bir şey yok ilk kez aldım dün bakalım bitene kadar bir fark görecek miyim

4 depo boyunca denedim, bariz bir fark hatta herhangi bir fark goremedim.

Geri