95 mi 97 oktan mı?.Aradaki fark ne derece?

selim_cetin_19

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1,4 opel astra hb. Bazıları 97 oktan olmaz diyolar.Acaba neden? 95 ile 97 oktan arasında ne fark var? Hangisini tercih edelim?

Tabiki 97 oktan hem performans hemde çevre için daha iyi.

Benim arabanın kullanma kılavuzunda yüksek oktanlı benzin kullanılabilir diyor.daha sessiz çalışır 97 oktanla.ama malum benzin ateş pahası olduğundan 3 krş bile olsa ucuz olsun diyorum ve 95 oktan diyorum:D

benzinde oktan dizelde setan sayıları önemlidir...oktan demek yakıtın sıkıştırılabilme yeteneği demek yani birim hacme ne kadar yakıtı sıkıştırılabilir...her araca yüksek oktan önerilmez bunun sebebi vuruntulardan dolayı aracın parçalarını zedelemesidir...

Eski nesil motorlara 97 oktan benzin önerilmez 1.6 8V gibi mesela..ama 1.6 16V ve daha üst yeni nesil motorlar için 97 oktan gayet iyi bir yakıttır motor ömrünü uzatır,yakıtı azda olsa azaltır,çekişi güçlendirir..tabi bunlar düşük oranlarda olur..bu konuyu bende arabayı aldıgımızda arastırmıstım servıslerden aldıgım yanıtlar bunlar oldu hatta ben bi ara 95 oktan kullanıyodum aracımda servisteki ustam hemen 97ye dönmemi söyledi motor ömrünü kısaltırsın vs...şeyler söyledi.

95 oktandan 100 oktana kadar hepsini kullandım .
En iyi randımanı 97 oktandan aldığım için devamlı bunu kullanıyorum.;)

ustalar foruma önceden oktan la ilgili yazı koymuştun ilgilenenlere duyurulur bakmanızı isterim..saygılar..

bi kere 97 oktan alıp kullanayım demekle olmuyo depodaki 95 oktanla karışmaması lazım bende 97 ye geçtim 95 oktandan biraz daha fazla gidiyo gibi sanki net bi ölçüm yapmadım ama çekişide hissedilir derecede arttırdığı bir gerçek bence tabiki bu şahsi fikrim özellikle ara hızlanmalarda hissedilir bir artış oldu

bi ara bende 97 oktan kullandım. tek fark 97 oktanla çok az bir menzil uzuyor.

valla corsa c lerin kullanma klavuzunda 95 ve 98 var 100 de kullandım hepsi farklı sonuçlar verio 100 de araç çok çok sessiz ve inanılmaz atak yani pedal hassasiyeti artıo 98 de randımanlı ve ekonomik 95 te 98 ve 100 e göre daha sesli ama 100hp arabayı tam canavara dönüştürüo

Geri