94 astra gsi acil yardım lütfen

armageddon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar araçta çözemdeiğimiz bir problem var.sizlere aktarmak istedimki beliki aranızda aynı sıkıntıyı yaşamış olan kişiler vardır diye.Aracın aküsünde herhangi bir sorun yok.fakat bazen araç çalışmıyor.geçen hafta aynı arızayı yaptığında servisten arkadaşlar geldi baktı,arka kısımda benzin pompasına elektrik gitmiyor dediler.daha sonra detaylı bakalım dediler ve araç 1 gün durduktan sonra tek basmada çalıştı.sıkıntı ne olabilir diye aküyü değiştirdim ama nafile sabah yine çalışmadı.yardımlarınızı bekliyorum.

araç çalışırken ve çalışmazken sarjın baksınlar

Şarj dinamosunu kontrol edin.

benzin pompası sıkışmasın... pompa arızalı olaBilir belki tabi tabi dinamonun şarj edip etmediiğini ölçün...aküyümü bitiriyor.

marş basıyorsa aküyü değiştirmenize gerek yoktu..

sfi kutusunun altında gaz telinin yanında siyah bi kapak var onu açın içindeki iğneye basın benzinin gelip gelmediğini, geliyorsa basıncını kontrol edin.(kontak açıkken)
benzin yoksa yazıya devam..:)

arka sağ koltuğun altında pompanın fişini kontrol edin elektrik varmı diye..

pompaya elektrik gelmiyorsa pompa rölesi var (sağ kapı alt menteşenin arkasında kalıyor torpidonun altındaki siyah parçayı sökünce görebilrsiniz)o arıza yapmıştır yada kablolardan su sızıp oksitlenme yapmıştır.

araba çalışsa bile fazla gitmeyebilir sarsıntıda röle tekrar elektriği keser.yani servise çekilmesi yada servisten bir ustanın gelip bakması gerek..

bunlara olmaz derseniz pompanın fişini çıkartıp kontak açılınca enerji alabileceğiniz bir yerden pompaya elektrik verin.gitmek istediğiniz yere kadar gidersiniz..:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim,sabah sinirimden gittim 150 tl ye 72 amper mutlu akü aldım.şu anda sıkıntı yok ama öyle bir his varki içimde tam lazım olacağı zaman yine çalışmayacak :)
En son ustanın dediğini sizinle paylaşmak istiyorum,bunlarda platin yokmuş elektriği beyin dağıtıyormuş arıza yaptığı anda servis gelip makinaya bağlaması gerekirmiş acaba beyinde prıblem varmıdır?arka kısıma elektrik gitmediğini çok iyi biliyorum çünki aynı zamanda çalışmayınca aküyede elektrik gelmiyor.inşallah sizlerinde yardımı ile bu sıkıntıyı bir an önce hallederiz.

bı bosch servısıne gıt orda baglarlar makınaya sonra cıkar butun sorun

sayın armageddon daha açıklayıcı bilgiler verirseniz seviniriz.
araç çalışmadığı durumda
1. gösterge ışıkları yanıyormu
2. marş basıyormu
3. marş basıyorsa çevrimi sizce eskisi gibimi yoksa dahamı yavaş
4. aracınızda immobilizer varmı
5. immo varsa anahtarınız sağlammı
6. ateşleme sisteminiz nasıl sizce sağlıklımı

benzin pompasına elektrik gitmiyor demişsiniz, pompa kontak açıldığında 3sn çalışır sonra durur yani 3sn sonra elektrik gelmez. bunu en güzel kontak açtığınızda arka koltuk altından vınn diye hafif bir motor sesiyle anlayabilirsiniz bu sesi ilk 3 sn içinde dinlemeyi unutmayın.
eğer yapamadıysanız bir süre marşa basarken egzostu koklayın benzin kokusu geliyorsa yakıt geliyordur.

ateşlemeyi kendiniz basitce kontrol edebilirsiniz. buji kablosunu buji başından çıkarıp, ucundaki metali motorun herhangi bir metal aksamına yaklaştırıp marşa bastığınızda elektrik atlaması yapıyorsa ateşleme vardır. eğer ucundaki metali koruyucudan çıkaramadıysanız içine tornavida gibi birşey takıp deneyin. bu 4 buji kablosunada yaparsanız ateşlemeyi tam ölçmüş olursunuz. ama bu durumda tek birtaneyi kontrol etmeniz yeterli. çarpılmamaya dikkat edin ama hiçbir tehlikesi yok sadece iğne batmış gibi oluyor.

kesin benzin pompası aynısı benim başıma geldi bi çalışır bi çalışmaz ama bi durdumuda hiç çalışmaz haberin olsun

evet aynı şey bndede oldu bnzin pompasından olmalı.bizdede benzn pompası arıza ypmıştı ve araba çalşmıyordu.ama şöle bazen çlışıodu kontağı çevrirken biri arkadan pompaya levye türevi bişile bi vursun oluodu:D:D onu değişrdik hiç bi sorun yok

Geri