8 yıllık muhabbet kuşum bugün öldü

Benimde 2002-2005 yılları arasında muhabbet kuşum vardı.Yıkadık,çabuk kurusun diye kuruladım ve klimayı sıcağa alıp çalıştırdım.2 gün put gibi durdu..Hareket etmedi.Sonra öldü.Çok üzüldüm.Ölümünden kendimi

üzücü bir durum
yanlız ALLAH rahmet eylesin veya mekanı cennet olsun gibi söylemler hayvanlar için uygun değil.

başın saolsun sanki insanın yarısı gidiyo yaw:(

Rahmetli için 1 dakikalık saygı duruşunda duralım bide

gerekirse onuda yaparız.önemli olan saygı ....üzüldüm kardeşim.

acımı paylaşan herkese çok teşekkür ederim.bence bu dünyada hayvaları sevmeyen insan vasfına ulaşamaz. çok üzücü bir durummuş gerçekten. sanki aileden bir ferd ölmüş gibi. birde zaten alışkanlık yaptı mı kopamıyorsunuz. neyse tekrar çok teşekkür ederim.

yapma ya çok üzüldüm:sorry: :cry: inanır mısın şu an benimde 9 yıllık bir muhabbet kuşum var ve bende yıkadım biraz önce kucağımda havlunun içinde oturdu kuruyana kadar. Daha önceden de vardı bitane o 5 yaşında ölmüştü. Belki evcil hayvanı anlayamaz o acıyı ama gerçekten insan çok üzülüyor. Hele birde benimki gibi sürekli konuşup evin içinde sürekli serbest şekilde ordan oraya uçup geziyorsa. Bence hemen git yavru birtane al hatta aynı renk olsun acını hafifletir onunla ilgilenmek

valla bizimkini anlatmakla bitiremem. zaten uçamıyordu.yürekli arkamızdan koşardı.konuşuyordu da. insanı en kötü anlarında gelip güldürürdü.inşallah siz böyle bir acıyı tatmazsınız diycem ama malum. tek tavsiyem çok dikkat edin yıkarken.ayrıca yeni bir tane kuş almak tekrar aynı acıyı yaşamak gibi geliyor.yine yetiştirceksiniz, yine alışcaksınız ve yine aynı şey olcak. neyse gerçekten çok teşekkür ederim acımı paylaştığınız için

insanla hayvan arasında sıradışı bir bağ oluyor.benimde muhabbet kuşum vardı.Yemek saati masa hazırlandığı zaman uçup gelir beni uyandırırdı zavallım.özledim yaaa offf

başın sağaolsun yıllarca evin bir ferdi gibi olan kuşun ve bi anda ölmesi nedir çok iyi bilirim sanki ailenden biri gitmiş gibi oluyosun üzülmemeye çalış:(

öncelikle üzüntünüzü paylastıgımı belirtirim.bir noktyada deginmek isterim.nerdeyse cocuklugumdan beri -6 yasımdan-evimde kus beslenirbundan önceki kusum 13 yasında artı ceyranda kaldıgı için hastalandı ondan sonraki kusum yani suan besledim de 98 yılından beri bizimle ve kusu aldıgımızda 2-3 yaslarındaydı.Ve suan da maşallah cok saglıklı diyebilirim.yeni 4-5 yaslarında genclere taş çıkartacak bir ihtiyar damızlık.

Benim anlamadıgım nokta su ; sizler kuslarınızı neden yıkıyorsunuz.bircok akrabam kuslarını yıkadıkları içi kaybettiler onlarada yıkamayın diyordum.burdan okudugum kadarıyladar sizler içindede yıkadıktan sonra kusu olenler var.

sokakata seceleri falan izlerseniz ufak su birikintilerinde gögüsleirni ve kanatlarını yılayarak temizlenirler ...aynen benim kusumda bu sekilde lavabo mutfak nerde bulursa bir cay tabagı tencere kenarı yerlerede oğadaki kuslar gibi yıkanıp kendini tmeizliyor.hiç olamdı ben elimi yıkarken elime isteyerek geliyo ve avumun içine kendisi giriyo.ben hiç bir zaman kafama göre kusu yıkamadım.o kendi yıkanma zamanını biliyor zaten.ve yıkandıktan sonra hemen kafesine gidip azıyla tüyleirni kendisi acıyo.

yani deneyimlerime göre kusun ölümüne sebep olan en öenemli 2 sey elimize alıp onun istemi dısında yıkamak ve kusu ceyranda bırakmak.

Geri