8 yıllık lastik ile uzun yola çıkarsak

yunus_1997

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım 2006 model Vectra c. Yazın yaklaşık 2500 kmlik gezi planlıyorum. Fakat aracımın arka lastikleri fabrikadan çıktığından beri hiç değişmedi 8 yıllık lastik. Araçta km olmadığından tırnak yememiş. Halen tırnakları var. Ön lastiklerim yeni. Acaba bu şekilde yola çıkmam nasıl olur? Eğer bu şekilde çıkarsam sabit 140 ile gidersem sıkıntı olur mu? Allah korusun bi parçalansa lastik ne olacağı belli değil:confused:

Yakından baktığınızda çatlakları fark edebilmeniz lazım. Bence hiç riske girmeyin, lastiğe verilen paraya acımayın, üstünde ailecek olacaksınız. Aklınıza gelen başınıza gelir.

Trafik kazasında hayatını kaybeden "Hızlı ve öfkeli" serisinin oyuncusunun kazayı yaptığı arabasının lastikleri de yanlış hatırlamıyorsam 9 yıllık olduğu yazıyordu bir yerde. Sabit 140km hız ile seyrederseniz eminim ki 2500km boyunca en azından 20 tane radar cezası yiyeceksiniz ve yeni bir set lastik almanızdan çok daha maddi külfete sabep olacaktır. Aynı model aynı jant ve lastik boyutuna sahip arabalara sahibiz. Tanesi 180 liraya Kumho KU31 marka lastik aldım 2013 kış üretimi, en ucuzundan bile olsa taze lastik kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

O lastikler eninde sonunda değişmeyecek mi? Uzun yola çıkmadan değiştirip, önlem almış bir şekilde güvenli yola çıkmak varken, daha fazla oturup düşünecek ne var ben anlayamıyorum insanları :)
Maddi durum vs. dense, gerekirse kısa bir süre için borçlanır, veya başka yerden keser ama yine yenilerdim lastikleri.

Ek not olarak şunu ekleyeyim, lastiği görmeden birşey denemez ama eğer ki üzerinde derin çatlak, yarık yoksa hiçbirşey olmaz.

O lastikler eninde sonunda değişmeyecek mi? Uzun yola çıkmadan değiştirip, önlem almış bir şekilde güvenli yola çıkmak varken, daha fazla oturup düşünecek ne var ben anlayamıyorum insanları :)
Maddi durum vs. dense, gerekirse kısa bir süre için borçlanır, veya başka yerden keser ama yine yenilerdim lastikleri.

Tamamen katılıyorum.

Hocam kafamda soru işaretiyle uzun yola çıkacağıma değiştiririrm lastikleri kafam rahat bi şekilde acaba şu olurmu bu olurmu diye düşünmeden rahatça yaparım yolculuğumu ve zaten eninde sonunda değiştirmeyecekmisiniz ? :) Sonuçta ailecek yapacaksınız sanırım bu yolculuğu risk almaya değmez.

Lastiklerde çatlak falan yoksa yüksek hızlara çıkmadan bir süre daha kullanılır (michelin teknik kontrolleri yapılmak kaydı ile lastiklere maksimum 10 seneye kadar ömür biçiyormuş) ama ben yüklü bir araba ve eski lastikler ile 140 km hızlara çıkmayı göze alamam.

yav 8 sene yürümüş bi 8 gün daha yürür canım :p:p

o lastiklerdeki tehlike patlaması değil, yola tutunma ve fren performansını yitirmesidir.
önler yeni arkalar eski lastikli araba bir ayağında ıskarpin diğer ayağında terlikli insana benzer.
bir ayağında terlik diğer ayağında ıskarpin sen koşarsan ne yaşarsan o araba da onu yaşar.

8 sene cok fazla bi zaman lastik için. Bırakın uzun yolu 140 km hizi ben s.ici bile kullanmam mumkunse. Bence riske girmeyin değiştirin o lastikleri. Can taşıyacaksiniz

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri