74/b Yayalara Yol Vermemek

Özden

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ara 2018
Mesajlar
113
Tepki puanı
22
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bu kurallar ışık olmayan yerler için geçerli değilmi.?Zaten ışık bunun için var...Benmi yanlış anlıyorum..Yani yaya geçidi var ama ışık yok...Veya bir yaya karşıadan karşıya geçmek istiyor hızımız yeterli ise ona yol vereceğiz..Yoksa mecbur korna ile yola atlamasın diye uyaracağız..Cart diye onun içinde durulmaz sanırım(dediğim gibi hızımız durabilecek seviyede ise)..Allah muhafaza arakadan gelen araçta bize cartlatır...

Aynen bende boyle yapacaklar diye dusunuyorum. Trafik lambalari haric her sekilde onumuze atlayacaklar gibime geliyor.
Yol bende adim attim duracaksin. Hizin onemli degil.
Ki bunu tali yoldan cikacak araclar bile cok yapiyor. Ana yolda 100 ile gittigim bir hizda zink diye tali yoldan onume cikti. Gecmemi bile beklemedi. Sukur carpmadan durabildim. Yani kural olarak iyi olmasina ragmen cok canlar yanacak bence.
 

goktasoktay

VIP Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Şub 2017
Mesajlar
520
Tepki puanı
201
Puanları
43
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
Bu olay aslında 2 taraflı ilerlemeliydi, bizim ülkemizde yayanın değil sürücünün eğitime ihtiyacı var. Bu madde çok can yakar, çok ceza keserler. İnş. kimsenin canına zarar gelmez. Dediğiniz gibi birisi yol önceliği benim diye atlarsa ne olacak. En kötü senaryoyu söylüyorum artık herkesin elinde telefon algı nerdeyse sıfıra indi adam yola çıkarken "Nasıl geçiş üstünlüğü bende" diye çıkarsa...

Kesinlikle katılıyorum. Önce ehliyet sahiplerini adam akıllı eğitmek lazım. Sonra da yayalara yaya bilincini ve kuralları öğretmek.
Bir örnek vereyim: sivasta yaşıyorum, bilenler varsa diye yeri tarif edeyim, garın önünden yenişehire bağlanan yol. Bu bağlantı yolu kavisli geliyor ve oraya kavşaktan bağlanan yolun geçiş önceliği var çünkü aynadan, oradan gelen aracı eğimden dolayı, yanınıza gelene kadar görme şansınız yok kesinlikle. O bağlantı yolunda 3—4 farklı şekilde durulması ve yol verilmesi gerektiğini anlatan tabela var. Kaç kişiyle kavga ettim arabanın içinden ve oradan gelenler kesinlikle haklı olduğunu düşünüyor. Keşke okuma yazma bilselermiş, zira kocaman DUR tabelası var. Çözümü en soldan gitmekte buldum fakat hala sinir oluyorum orada.
Ne zaman birbirimize saygı duymayı öğreniriz, işte o zaman cezalar çok az kişi için uygulanır. Zaten hata yapan da kendine toplumda yer bulamaz. Örnek almamız gereken ülke trafik konusunda kesinlikle almanya. Ordaki sistemle ehliyet ver, kuralları uygula, heryere radar koy. Ben kendi adıma 50 yazan yerde 50 ile 30 yazan yerde 30 ile gitmeye razıyım, yeter ki herkes birbirine saygılı ve kurallara uygun davransın.


Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
 

Özden

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ara 2018
Mesajlar
113
Tepki puanı
22
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
En korktugum sey buydu iste. Izmir'de radar cevirmede paylasilmis.
 

Ekli dosyalar

  • FB_IMG_1549655806905.jpg
    FB_IMG_1549655806905.jpg
    39.7 KB · Görüntüleme: 117
Üst