6000k xenon taktırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrastra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bende internetten bu xenondan almayı düşünüyorumda ben adanadayım bunun garantisi filan nasıl olur şimdiye kadar internetten hiç bişe almadım bilgisi olan var mı 2 yıl garantisi var yazıo ama işte dediğim gibi bişe olursa adanada servisleri varmı _???

benim yapacağım çok sağlam 10 numara olacaktı tek parça ledli olmayacaktı en büyük avantajı bu zaten ısı tabancasıyla lambayı döndüremedim ateşe direk tutmak lazım onuda ben denemedim uğraşmadım ocakta yapılabilirdi aslında neon teknolojisinde angel :)

En zor iş zaten fara uygun şekilde yuvarlatmak. Ben fırında saatlerce denedim ama istediğim gibi olmadı, becerebilsek ev yapımının daha sağlam olacağı kesin :)

ben onuda buldum tam farlara göre ebatda malzemeleri sarmak için stres alyıoruz büyük onu büyük karton yuvarlağa sarıyolar onun üstünde yapılabilir tam benm farlara göre onun ebatı :D çakmakla istediğim gibi büktüm benm tek korkum yüksek voltajla çalışıyo ben giderken sürücü kart inverter yanarsa yolda başka sorunlar açar diye korkum var yoksa hiç sorun yok :)

Piyasada satılan angellar maalesef uzak doğu malı. Sonar-Junyan-FK Depo bunların hepsi uzak doğu üretimi. Maalesef mercekleri kalitesiz. Yapılacak en iyi çözüm bu farların içini açıp merceklerini Valeo marka mercklerle değiştirmek. Valeo oldukça kaliteli bir mercek ve çiftini 50-60 liraya bulabilirsiniz.

6000K-8000K farkına gelince, 6000K kristal beyaz 8000K buz mavisi yanar. Görüş perf açısından 6000K daha iyidir. Bazı firmların 8000K ları daha maviye kaçtığı için görüş problemi yaşatabiliyor. Ben şahsen Sentinel marka 8000K kullanıyorum ve çok memnunum ama dediğim gibi 6000K en sağlıklısı.

ben ençok da buğu olayından korkuyorum. Angel olmadan siz aracınızda buğu problemi yaşıyor musunuz?
montajda incelik var mı ? buğu olmasın diye. angel atlayıp xenon takacağım galiba.

güle güle kullanın hayırlı olsun

Merhaba Arkadaşlar;

Forumda yeni sayılırım. En azından bu forumda. Nete yabancı değilim. Kendi eğitim sitem var ve sanırım bugün 150.000 üye sınırını geçeceğiz. İnanın bu forumdaki bilgi paylaşımına hayran kaldım. Samimi ve karşılıksız olması gerçekten de hoş.

3 ay önce Opel Tigra ile başlayan opel birlikteliğim 10 günden bu yana Vectra CDX ile devam ediyor.

Aracımda orijinal xenon farlar var. ben uzun farları da xenon yapmak istiyorum. Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Uzunları da xenon mu yapayım yoksa philips'in beyaz halojen ampullarini mi kullanmak daha sağlıklı?

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar;

Forumda yeni sayılırım. En azından bu forumda. Nete yabancı değilim. Kendi eğitim sitem var ve sanırım bugün 150.000 üye sınırını geçeceğiz. İnanın bu forumdaki bilgi paylaşımına hayran kaldım. Samimi ve karşılıksız olması gerçekten de hoş.

3 ay önce Opel Tigra ile başlayan opel birlikteliğim 10 günden bu yana Vectra CDX ile devam ediyor.

Aracımda orijinal xenon farlar var. ben uzun farları da xenon yapmak istiyorum. Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Uzunları da xenon mu yapayım yoksa philips'in beyaz halojen ampullarini mi kullanmak daha sağlıklı?

Sami bey öncelikle hayırlısı olsun aracınız.Uzunlara xenon önerisi tamamen seçime kalmıştır.Kısalar ile bir bütün oluşturacağı kesindir fakat vectrada kısa ve uzun ayrı olduğundan selektör atmak istediğinizde uzun ampülün yanmasını bekleyeceksinizki tam randımanlı yanması ve ısınması xenon ampülün yaklaşık 1.5 saniye gibi bir süreye denk geliyor.Bunun önüne geçmek için uzununda xenon olan arkadaşlarım uzun yolda 10 dk da bir selektör atıyorlar kendi kendine :) Ayrıca orjınal xenonlarınız 4350 k dır.Buna yakın bir kelvin derecesi seçmeniz hem aydınlatmanız hemde aracınızın görünüşü açısından daha iyi olucaktır.Ama tepkime süresinden dolayı uzunlara osram ın halojen ürünlerinden kullanabilirsiniz hem xenona yakın renkleri var hem görüş mesafesi çok iyi hemde tepkime süresi milisaniyelerle ölçülüyor :)

Çağrı Bey;
Öncelikle detaylı bilgi için teşekkür etmek istiyorum. Uzun xenon konusunda endişelerimin varlığından dolayı yazdım ve düşündüğüm gibi bir yanıt geldi. Sanırım en uygunu halojen ampullerden. Bunda da özellikle Philips düşünüydum. Philips osramdan sanırım daha beyaz bir aydınlatma sağlıyor.

Osram ın da beyaz modelleri yakın ışıklar sağlamakla birlikte marka olarak değilde model bazında değerlendirebiliriz.Halojen ampüller hakkında son dönemdeki gelişmelerden pek haberdar değilim ancak son zamanlarda duyduğum night breaker modeli çok başarılıymış.Önerebilirim,bu konularla alakalı geceuçuşu adlı siteyide tavsiye edebilirim bu konuda bilgili bir çok arkadaş paylaşımlar yapıyor.

Geri