6000k xenon taktırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrastra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende taktırcam xenon farlara 8000k sislere 6000k düşünüyorum 6000 k mı iyidir 8000k mı bilmiyorum aradaki farkıda görmedim kuzen taktırdı geçen monza marka 8000 k hem farlara hem sislere süper gösteriyo ama mercek yok dağılıyo farlarla beraber sisleride açtığı zaman öndeki karşıdaki sellektör yapmaya başlıyo :D

Bu konu çok konuşuldu ama gene de yaziim. Xenon için görüşü etkileyecek, iyileştirecek en iyi K değeri 4100-4300K dır. bu da tam güneş ışığı rengindedir. Ha azıcık xenon olduu belli olsun beyaz yansın diyosanız 6000K, biraz daha buz mavisi olsun diyosanız 8000K. Bunun üzerindeki K değerleri sizinm görüş alnınızı halojene göre daha da düşürecektir, artı çok parlak göründüğü üçün dier sürücülerin gözünü çok alacaktır.

Ampüller takılırken far yuvası ile oynandığı için mutlaka taktıktan sonra far ayarı yaptırın, merceksiz xenonla zaten dağı taşı aydınlatıp karşıdan gelenlerin ve arkasına takıldığımız sürücülerin gözlerini alıyoruz, bari far ayarı düzgün olsun da farın bir yeri diğeri göğü göstermesin

Yazmayı unuttuğum bir nokta da farın K sı büyüdükçe yani 8000K ve daha üst değerler oldukça yağışlı havalarda beyaz ve mavi ışığın asfalt tarafından emilmesi ile kaynaklanan görüş bozukluğudur.

Aynı şekilde sislere xenon takılması her ne kadar dış görünüş olarak güzel olsa da gerçek yoğun sisi durumunda sis farlarınız kullanılamaz. Yani işlevini kaybeder, önünüzü göstermez. İlla sislerde xenon istiyorsanız sarıya yakın ve sarı ışık veren 3000-3300K değerindeki xenon ampülleri kullanmalısınız.

yani 6000k ile 8000 k arasında ışık seviye farkı yokmu sadece biras daha fazla mı mavi oluyo benim angellarım mercekli zaten 8000k alırsam gözünü almaz kimsenin heralde.

işin içine angel girince de su kaçtı buğu oldu derdi nasıl olur kullananlara sormak lazım.
ciddi olarak angel+xenon düşünüyorum..
bu kadar masraftan sonra önümü göremezsem fena olur :)

Piyasada satılan angellar maalesef uzak doğu malı. Sonar-Junyan-FK Depo bunların hepsi uzak doğu üretimi. Maalesef mercekleri kalitesiz. Yapılacak en iyi çözüm bu farların içini açıp merceklerini Valeo marka mercklerle değiştirmek. Valeo oldukça kaliteli bir mercek ve çiftini 50-60 liraya bulabilirsiniz.

6000K-8000K farkına gelince, 6000K kristal beyaz 8000K buz mavisi yanar. Görüş perf açısından 6000K daha iyidir. Bazı firmların 8000K ları daha maviye kaçtığı için görüş problemi yaşatabiliyor. Ben şahsen Sentinel marka 8000K kullanıyorum ve çok memnunum ama dediğim gibi 6000K en sağlıklısı.

hımmm çok teşekkürler abi bu bilgi için ben beyaz istiyorum o zaman 6000k alayım kuzendekide 8000k aynı dediğin gibi buz mavi yanıyo bende ışık işiyle uğraşıyorum ama bizdeki kelvin değerleri ışığın iletim oranı olarak lightmetreyle ölçüyoruz coldh katot lambalarımız var yüksek gerilimde çalışıyor enerji değerlerine göre pembemsi veya beyaz yanıyo angel yapmaya çok uğraştım ama lambaları uzun mesafeli bükemedim 38 cm lamba uzunluğu 2 mm lamba kalınlığı ısıyla büküyorum istediğim şekli veriyorum ama tam yuvarlak yapamadım eğer yapabilseydim heralde piyasadaki en iyi en sağlam angel olurdu :)

o işi ben de çok denedim. Ev yapımı angel :). ama çok zahmetli yapması, sonra da vazgeçtim zaten

benim yapacağım çok sağlam 10 numara olacaktı tek parça ledli olmayacaktı en büyük avantajı bu zaten ısı tabancasıyla lambayı döndüremedim ateşe direk tutmak lazım onuda ben denemedim uğraşmadım ocakta yapılabilirdi aslında neon teknolojisinde angel :)

Hayırlı olsun yolunaydınlık olsun :D

Geri