60 kmh'de stop

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patriot1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

patriot1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bugün kuzenimi eve bıraktıktan sonra eve gelirken , ilginç bir olay yaşadım.Düz yolda 60 kmh hızla seyrederken araç birden stop etti.hemen kontağı çevirip çalıştırdım ama aklımdada bir çok soru işareti kaldı. 7 aylık şöförlük hayatımda bu olayı 4.kez yaşadım. ilk ikisinde benzinde su olabilir cevabını aldım.bugünkü benzinde de mi su vardı acaba? .bugün , normal 60 kmh hızla giderken (4. viteste) yol çalışmasından dolayı yolda ufak çukur vardı tam ordan geçerken yavaşlamak için debriyaj ve frene basıp vites küçültmek istedim ki tam o sırada araba stop etti. (debriyaja basılıyken). ya stop ettiğini farketmeyip vitesi 3'e geçirip debriyajı bıraksaydım acaba nolurdu ? bunun cevabını çok merak ediyorum.:confused:

egr ni temizlettir sorun büyük ihtimal egr bide gaz kelebeğini temizlettir .... 3. cü viteste stop haldeyken ve hızın 60 dayken debriyajdan çekersen vurdurmuş gibi olursun aracı ama hızın yüksek olduğundan sente atlatma şansın çok yüksek en fazla subap ları eğerdin yada çalışırdı araç...:)

aracı 1. vitesde kaldırır gibi yavaş bi şekilde çekse belki tekrar çalışır =))

Araç tekrar çalışırdı...

Vectracı arkadaşlar zaman zaman bu sıkıntıyı yaşıyorlardı, sitede arama yaptırısan ilgili konulara ulaşabilirsin

Arkadaşım Aynı Problemleri bir yıl önce bende yaşadım araç düz yolda stop ediyordu aynı olay 3-4 defa başıma geldi servise götürdüm ilk başta bir sorun yok dediler filtreleri falan temizlemişler sözde aracımı teslim ettiler servisten çıkıp eve giderken aracım yine stop etti gece internetten araştırma yaptım ve yabancı bir sitese aynı problemin EGR valfinin arızasından kaynaklandığını yazıyordu ertesi sabah tekrar aracımı götürdüm şikayetimi tekrarladım (bulduğum sonuçtan bahsetmedim) öğlen gibi arayıp herşeyi kontrol ettiklerini ve tek ihtimalin EGR valfinin arızası olabileceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söylediler
bana 300 küsür gibi bir maliyeti oldu ve 15 gün parça bekledim
1 yıldır benzeri bir problem hiç yaşamadım

benzin filtresini dün değiştirdim,sorun EGR Valfinde demek ki, ona baktırayım.

Hiçbişiy olmazdi ya çalişirdi yada çalişmazdi

Ayni sorun geçen gün bende oldu fakat ben yolda kaldim bobin yanmiş ondanmiş benim ki değiştirdim düzeldi 60 tl :)

Bu egr başımızın belası zaten :(

Geri