6 Tirilyonluk imamhatipli

Eger Bu Gercek İse Ben Simdiden Bu Vatandas Hakkında Düsüncelerimden Dolayı Gunaha Girmeye Basladim Be Adam Günah Olduğunu Biliyorsunda Niye Bilet Aliyorsun Tobe Tobe :mad::mad::mad:

Haram diye ikramiyeyi almıyor
Star Haber'in Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş Posta Gazetesi'nde Milli Piyango'nun büyük ikramiyesini imam hatip öğrencisinin kazandığını ve almaktan korktuğunu yazdı.

Genç imam hatipli "kumar" oynadığını düşündüğü için büyük ikramiyeyi almaktan çekiniyor. Kazandığını ailesine ve arkadaşlarına anlatmamış.

İşte Aktaş'ın yazısı:
Bir imam hatip öğrencisinin piyango korkusu
Anlatacağım olay, son yıllarda, bir gazeteci olarak karşılaştığım en çarpıcı öykü. Fakat şunu da belirtmem gerekir ki olayın kahramanı ile bir kez temas kurabildik, ardından bir daha kendisine ulaşamadık. Çünkü çok ciddi korkuları vardı. “Büyük ikramiye kazanan biri nasıl korku yaşar?” demeyin. Sırf bu yüzden, olayda adı geçen kişinin adını ve yaşadığı şehri söylemeyeceğim.
Yeni yılın ilk günleri. Star TV Haber Merkezi olarak, biz de Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazanan talihlilerin peşindeyiz. Şans eseri, dört talihliden biriyle temas kurduk. Gencecik bir çocuk. İkramiyenin kendisine çıktığını, ancak bir türlü alamadığın söylüyor. Çünkü o bir imam hatip lisesi öğrencisi ve piyango onun için kumar.
Talihli genç, piyango aldığını bile kimseye söylememiş. Çünkü piyango almak ona anlatıldığına göre günah. Zaten okuduğu imam hatip lisesindeki arkadaşlarına bile söylememiş piyango aldığını. Karşılaşacağı eleştirilerden çekinip, biletini kimseye göstermemiş.
Yeni yılın ilk günü de, gazeteyi açmış ve kazanan numaraları incelemeye başlamış. Numaraları kontrol edince, gözlerine inanamamış. Büyük ikramiyeyi kazandığından emin olunca, önce sevinmiş, sonra üzerine karabasan çökmüş. “Ben günah işledim, bu ikramiyeyi alamam” diye kara kara düşünmüş.
Çünkü genç talihlinin, ailesi de son derece muhafazakar olduğu için, bu bilgiyi onlarla da paylaşamamış. Babasının günah olan bir şey yaptığı, piyango bileti aldığı, bir başka deyişle kumar oynadığı için kendisine kızacağından emin, “Ben şimdi ne yapacağım?” diye düşünmeye başlamış.
Bu olay başlı başına bir Türkiye gerçeği.
Her şeyden önce, ortada çok önemli bir mahalle baskısı örneği var. Muhafazakar olan bir çevrede büyümüş, kendisi de aynı anlayışa sahip genç bir çocuk. Okuduğu imam hatip lisesi başta olmak üzere hep muhafazakar ortamlarda bulunmuş. Doğal olarak, derdini kimseye anlatamıyor.
Konuştuğumuz kişinin, her şeyi bir hayal ürünü olarak bize anlattığını düşünüp, bu zamana kadar bekledim. Ancak hala büyük ikramiye kazandığı halde Milli Piyango İdaresi'ne gitmeyen, kazandığı milyonları almayan biri olduğu için, anlattığının doğru olduğuna inanıyorum.
Öte yandan talihli genç, 18 yaşından küçük olduğu için, ikramiyeyi kendi başına alması mümkün değil. Bunu ailesine de söyleyemediği için, kandırılmasından kuşku duyuyorum. Hatta başına bir şey gelmesinden.
Kolay değil, ortadaki para 6 milyon 250 bin YTL. Eski anlatımla, 6 trilyon, 250 milyar lira.

Alıntıdır...

Kemal abiyi arasın o ne yapması gerektiğini iyice anlatır....

Eger Bu Gercek İse Ben Simdiden Bu Vatandas Hakkında Düsüncelerimden Dolayı Gunaha Girmeye Basladim Be Adam Günah Olduğunu Biliyorsunda Niye Bilet Aliyorsun Tobe Tobe :mad::mad::mad:

Ne adamlar var gelde dua et buna smdi ))

Son düzenleme:
Çoğunuz biliyorsunuzdur da direkt aklıma bu fıkra geldi... :)

Bir köyün camisinde imam cemaate vaaz vermektedir.
Ansızın içeri dalan bir köylü köyü sel basmakta olduğunu haber verir.
Bütün cemaat hemen kendilerini dışarı atıp kaçar.
Sadece imam bütün ısrarlara rağmen köyü terketmeyi reddeder ve
Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek camide kalır.
Kısa bir süre sonra sular camiye ulaşır. İmam çaresiz minareye çıkar.

Sular minarenin ilk katına yükselirken Bir tekne imamı kurtarmaya gelir.
Ancak dinibütün imam Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek
tekneye binmez. Sular yükselir. İmam ikinci kata çıkmak zorunda kalır.
Bir tekne daha gelir. Ancak imam yine Tanrı'nın kendisini koruyacağına inancının tam olduğunu söyleyerek tekneye binmez. Sular iyice yükselir.
İmam minarenin en tepesindedir. Bir helikopter yaklaşır.
İçindekiler durumun kötü olduğunu anlatarak imama helikoptere gelmesi konusunda ısrar eder. İmam helikoptere binmeyi de reddeder.
Bir süre sonra sular iyice yükselir ve imem boğularak ölür.
Kendisini cennette melekler karşılar.

Melek: Hoşgeldiniz cennette köşkünüz hazırlandı. Buyrun
İmam: Cennete girmek istediğimden emin değilim.
Melek: Neden?
İmam: Tanrı'ya biraz kırgınım
Melek: Ne oldu ki?
İmam: Ben hayatımı ibadet ederek geçirdim, insanlara hep iyilik yaptım, günahlardan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel bastı, herkes kaçtı ama ben tanrı'nın beni kurtaracağına inandığımdan kaldım. Görüyorsunuzki şimdi burdayım...

Tam bu sırada yukarıdan tanrı'nın sesi duyulur. Salağa iki tekne bir helikopter gönderdik ya!!

supersn abi yha bundan guzeli olamazdi acayip guldum ama
İ forumlar

Mafyanın teki çökerse aklı başına gelir, müstehak.
Versin bize de ekmek kapısı açalım millete.

imam hatip korkusu aşılamak için uydurulmuş bi haber bence,
çok uyduruk bi haber olmuş hatta,
imamla ilgili fıkra harikaydı ama :D

tabe tabe dini bütün insan öyledir.sen kalk bilet al para ver onların tabiriyle harama ortak ol.sonra göz boyamak için parayı alma...

Geri