5-6 Bijonlu cant 4 bijonlu arabaya uyarmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Realist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Realist

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu aralar araca jant düşünmekteyim Fakat arabanın bijon sayısı 4 bir jant beğeniyorm genelde 5 bijon oluyor komşunun eski arabasında gördüm modifiye yapmıştı aracına ya 5 ya 6 bijonluydu jant fakat araç 4 sade 4 tanesi takılmıştı diğerleri boş bi zararı olurmu acaba?

olur fakat poryayı değiştirmeniz lazım

Yok ben hiç bir ekleme yapmadan diyorum sadece 4 tane vida takılı olarak giderse ne olur

Zannedersem gördüğün 2 farklı bijon aralığına uygun üretilen janttır.

Yani mesela benim Corolla'daki jantta 4x100 ve 4x114 e uygun olarak 8 bijon deliği var ama sadece 4ünü kullanıyorum.

Ha sorduğun şey yapılıyor mu, evet ama çok daha nadir yapılıyor, mesela 5 delikli jantı 3 bijonlu poryaya takıyorlar falan (eski reno12)

Zannedersem gördüğün 2 farklı bijon aralığına uygun üretilen janttır.

Yani mesela benim Corolla'daki jantta 4x100 ve 4x114 e uygun olarak 8 bijon deliği var ama sadece 4ünü kullanıyorum.

Ha sorduğun şey yapılıyor mu, evet ama çok daha nadir yapılıyor, mesela 5 delikli jantı 3 bijonlu poryaya takıyorlar falan (eski reno12)

Ya normal jant işte :) 16' sadece bijon sayısı farklı

sizin dediğiniz gibi olmaz ancak bijon sayısını kaynak yaparak arttırıyorlar fakat bunun sağlamlığı tartışılır

O yüzden En iyisi 4 Bijon jant bulana kadar beklicez :9

Yok ben hiç bir ekleme yapmadan diyorum sadece 4 tane vida takılı olarak giderse ne olur
Sen bir dene sonucu burada paylaş :D. Boşuna uğraşma öyle şey olmaz, bijon yerleri asla denk gelmez, jant kampanaya sıkı sıkıya monte edilmediği sürece bijon kesme diye tabir edilen (bijon kırılması veya kopması) olay başına gelir. Hatta her 4 bijonlu, aynı büyüklüğe sahip jantlar bile her 4 delikli kampanaya denk gelmez.

Sen bir dene sonucu burada paylaş :D. Boşuna uğraşma öyle şey olmaz, bijon yerleri asla denk gelmez, jant kampanaya sıkı sıkıya monte edilmediği sürece bijon kesme diye tabir edilen (bijon kırılması veya kopması) olay başına gelir. Hatta her 4 bijonlu, aynı büyüklüğe sahip jantlar bile her 4 delikli kampanaya denk gelmez.

Eğer denerseniz,Allah korusun sonucu burada paylaşamayabilirsiniz.. :)

Denemem ya Canıma kastım yok :) gerçi komşuya bişe olmadı yeğenine sattı arabayı bişe olursa ben o zaman buraya paylaşırım :)

Geri