457,63 ytl ile yaşama oyunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
daha bi de yol 30 değil 60 olucak gidiş geliş :)

istanbulda değilde bizm burda yaşamak daha kolay gibi

Arkadaşlar oyun son derece basit şimdi bakın siz bekar bi erkeksiniz ve her ay cebinize 457 ytl düşüyor bunun

300 ü kiraya
30 u (24x1.25)yola
60 ı elektrik su tv e gidiyor

Sizin cebinizde şu anda 67,63 ytl var ve 1 ay yaşayacaksınız naparsınız ?

Ama durun bitmedi aslında 638 ytlniz vardı ama

Brüt Ücret

638,70 YTL

SSK Primi İşçi Hissesi

89,42 YTL

İşsizlik Sigortası Primi İşçi Hiss.

6,39 YTL

Gelir Vergisi

81,43 YTL

Damga Vergisi

3,83 YTL

Kesintiler Toplamı

181,07 YTL

Net Ücret

457,63 YTL

Hadi yaşayın arkadaşlar bol şanslar size bu arada DURMAK YOK YOLA DEVAM

Not:farkındaysanız çocuk fln katmadım araya

457,63 ytl ile :

Ev kirası veren,

1 çocuğunu üniversiteye hazırlayan,

1 çocuğunu üniversitede okutan,

yakacak odun , mutfak masrafı, çocuklarının dersane, yol, yiyecek, üst baş,kitap defter kalem, telefonuna kontör vs vs.. alan

kendi iş yerine giderken yol parası ödeyen insanlar tanıyorum!.. Ne diyim??

Opelim eğlencede bir fıkrayla karşılaşmıştım çok traji komikti tüm başbakanlar toplanıyorlar ingiliz diyorki ben halkıma 3000 euro veriyorum 1000i ile geçiniyorlar geri kalan 2000i naparlar bilmem.. Alman ben 2000 veriyorum 1000 i ile geçinirler geri kalan 1000 i naparlar bilmem. Fransız 1500 veriyorum 1000 i ile geçinirler geri kalanını naparlar bilmem diyor.. sıra tabi RTE ye geliyor. Walla benim halkıma 600 veriyorum geri kalan 400 ü nerden buluyorlar bende onu bilmiyorum diyor..

300 e kira nerde yaa istanbulda içine girilebilecek kiralık evler en kötüsü 400 orta hallisi 600 allah yardım etsin

bazı arkadaşlar sanki bundan önceki iktidar çok fazla para veriyordu, yada bu iktidar yerine başkası olsaydı çok para verirdi gibi düşünenler var aramızda, böyle birşey mantığa sığmaz, bunun mantıkla bir izahı yok.

Devletimiz fakir, kim gelirse gelsin veremez, yok ki nereden versin. Bu tüm hepimizin sorunu, bu durumu siyasi görüşlerle bağlarsak kardeşliğimiz bozulur, yazık olur.

bazı arkadaşlar sanki bundan önceki iktidar çok fazla para veriyordu, yada bu iktidar yerine başkası olsaydı çok para verirdi gibi düşünenler var aramızda, böyle birşey mantığa sığmaz, bunun mantıkla bir izahı yok.

Devletimiz fakir, kim gelirse gelsin veremez, yok ki nereden versin. Bu tüm hepimizin sorunu, bu durumu siyasi görüşlerle bağlarsak kardeşliğimiz bozulur, yazık olur.

devletimiz fakirmi :kop::kop::kop: halkımız fakir dicektin galiba !

evet aynen katılıyorum devletimiz fakir değil halkımız faki ve şu anda halkla ciddi ciddi maytap geçiyorlar...kendileri yetmiyor diye %100 zam önergesi var o para onlara yetmiyor millete bunu veriyorlar...

Turk toplumu diye hitap ettigimiz biz, cok uzgunum ama koyunuz vallahi. basimizdaki siyasilerde cobanlarimiz. o cabanlari basimiza belki biz degil ama babalarimiz ve dedelerimiz musallat etti. onlarda meydani bos buldu. kene gibi memleketimizin kanini emiyorlar. onlar sefasini surerken, bu memleketin kalkinmasi icin etini disini tirnagina katan halkimiz da cefasini suruyor.
bence bu olaya at gozlugu ile bakmamak gerekir. hatalar herzaman telafi olmayabilir. cezasini cekmek gerekebilir. iste bu cag daki halkimizda onceki nesilin yaptigi hatalarin cezasini cekiyor. dupeduz haksizlik ama orman kanunu gibi, guclu olan kazanir hesabi.
bir dusunun ormanlar krali bir aslan haremiyle tek buldugu bir bufaloyu yakalayip oldurup yiyebiliyor. ama o aslanlari bir bufalo surusunun icine sal bakalim ne yapiyor. kuyrugunu apis arasina alip kaciyor. simdi bir dusunun bakalim. biz ne yapiyoruz. halimiz vaktimiz yerinde is yani 1-2 milyar maasimiz var ise aynen soyle oluyor. bana dokunmuyan bin yil yasasin. yasasin da belki sen degil ama bazi yakinlarin, belki komsularin bir asgari ucretle cirpinip duruyor. o senin yasasin dedigin yilan da o fakirlerin kanini emiyor iste. simdi soruyorum. NEREDE BIRLIK, NEREDE MILLIYETCILIK,
iste sorun burda bence, biz birlik olamuyoruz. basimizdaki karaktersizlerde meydani bos buluyor. cirit atiyor. icim icime sigmiyor ama, tek bir kisi ile de olmuyor. herkesin gozunu acmasi lazim.
Halkimiz uyuyor. ne diyeyim baska. iyi uykular.

T.C. devleti petrolü yokken, petrolle çalışan milyonlarca özel arabanın piyasada serbestçe kullanılmasına izin veriyor. Doğalgazı yokken, doğalgazı her eve lpg muadili olarak satıyor.
Bu arada elektrik üretmek üzere inşa edilmiş onlarca barajı çalıştırmayıp elektriği karşılığı bedeli dolarla ödenmek üzere dış devletlerden alıyor.
Ondan sonra ilk dış krizde, doğalgaz fiyatları artıyor, petrol sıkıntısı başlıyor, ve halk ağlıyor.
Para bir değişim aracıdır. eğer karşılığında üretip takas edebileceğin bir mal yoksa, istediği kadar "ucuz" olsun herşey aslında "pahalıdır".
Bankalar nerdeyse sıfır faizli kredi veriyorlar. Bu kredi sayesinde insanlar kazançlarından daha lüks bir hayat yaşadılar ve yaşıyorlar. Ödeme vakti gelincede ağlıyorlar.
Şimdi burda ne Tayyip'i ne Abdullah'ı ne de Deniz Baykal'ı suçlamamak gerek. Asıl suçlu hesapsızca savuran, bugün önünde olanı yiyip yarınını düşünmeyen yüce Türk halkıdır. Bankalardan alınan krediler sayesinde 10 milyarlık evler 1 yıl sonra 100 milyara satıldı. Alanda satanda yüce Türk milleti. Başkası değil!
Altında 95 model astrası olanlar gidip sıfır astra aldılar. Şimdi 2. el piyasası düştü diye ağlayan gene aynı halk!
Çıkın bi dükkanlara bakın. cebinde para olupta alışverişe çıkan kaç kişi kaldı??? HErkes kredi kartlarıyla alışveriş yapıyor. Sonuçta bankaların kart alacakları her geçen gün büyüyor. Her gün daha fazla icra memuru elinde pembe dosyalarla icraya gidiyor. Evine icra gelipte yeni aldığı dev plazma TV yi kaptırınca ağlayan gene yüce Türk halkı!!!!!

Sonuç olarak yüce Türk halkı ve onun seçtikleri bugüne kadar haketmeden yaşamış olduğu "lüks" hayatın bedelini ödüyor. Kurunun yanında yaşda yanıyor o ayrı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri