444 nolu telefonlar paralı hale geldi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 444 nolu teller paralı hale getirilmiş aman dikkat diyim yani bundan sonra bankaları gsm operatörlerini hastaneleri yada firmaların 444 lü hatlarını ararken artık dakkası 40 kuruşa konuşucaksınız aklınızda olsun arkadaşlar sonra süpriz bir faturayla karşılaşmayın..

önceden de ücretli değil miydi zaten :S Her yöne bedava kampanyalarına dahil değil anlamında mı ücretli olmuş acaba ?

ben de ücretli diye biliyodum
hatta telekomun 444lü hattında faturaya geçirebilmek için dakikalarca bekletiyolar insanı :rolleyes:

büyük ihtimal telekomla katları alanlar arası da bi anlaşma var, işleme başlayana kadar en az 1dk reklam ve menü dinliyosun, ordan oraya dolaşırken bikaç dakika daha harcıyosun

5dk dan önce işin bitmesi mümkün olmuyo.

Konuyla ilgili şöyle bir durum da var bilginiz olsun. Örneğin benim Turkcell faturalı belli miktar dakika her yöne tarifem var. Bu hattımdan 444 0 532 numarasını bu şekilde tuşlayarak ararsam dakikalarımdan kullanmak yerine faturama ekstra ücret yansıyor. Bunun yerine 0312 444 0 532 şeklinde ararsam bedava dakikalarımı kullanarak ekstra ücret vermeden konuşuyorum. Bunu müşteri temsilcisi uyarı amaçlı söylemişti.

444 le başlayan telefonların hepsi paralı değil diye biliyorum. Bazı güçlü firmalar yaptıkları anlaşma gereği bu görüşmelerin parasını kendileri karşılıyor, orta ölçekli ve küçük firmalar ise bu görüşmelere ait giderleri müşterilerine yıkıyor. Aslında bu durum yeni bir uygulama değil, yıllardar var olan bir şey. Ücretsiz olanlar 800'lü hatlardır.

gecen ay aradım yapı kerdıyı konturler cuk dıye bıttı yıne turkcellı aradık gene kontur gıttı bı ara bedavaydı son 1 aydır para kesıyor 444 nolar tvde haberlerde verdı hepsı artık paralı olmuş :D

Konuyla ilgili şöyle bir durum da var bilginiz olsun. Örneğin benim Turkcell faturalı belli miktar dakika her yöne tarifem var. Bu hattımdan 444 0 532 numarasını bu şekilde tuşlayarak ararsam dakikalarımdan kullanmak yerine faturama ekstra ücret yansıyor. Bunun yerine 0312 444 0 532 şeklinde ararsam bedava dakikalarımı kullanarak ekstra ücret vermeden konuşuyorum. Bunu müşteri temsilcisi uyarı amaçlı söylemişti.

eskiden öyleydi. mesela bende vodafone müşteri hizmetlerini ararken 444 0542 yerine 0212 444 0542 yapıyordum. şimdi öyle çevirince 0212yi çevirmeden arayın diyor...

Desene uyanıklar zorunlu olarak ekstra ücret alacaklar herkesten :mad:Yakında bu her yöne bedava olayının da bir anlamı kalmayacak bu gidişle.

bilgilendirme için teşekkürler

asıl pahalı olan 11818 - 11880 - 11810 gibi servisler örneğin 18880 nin 60 sn üçreti 1,19 tl 61 sn de 2,38 tl. görüşmedende örnek vermem gerekirse yaklaşık 1 dakika sanralda kaybediliyor. santrele bağlandıktan sonra bir avea numarasının kimin adına olduğunu sorduğunuzda lafı çevire çevire zaman kayıp ede ede size bu bilgiyi öğrenebilmek için 11855 i aramanız gerektiğini söylüyor : )))))

4440532 turkcell müşteri hizmetleri aradığınızda neredeyse tüm işlemlerinizi sesli yanıt sitemei ile yapabilirsiniz. işlemi bu şekilde turkcell hattınızdan yaparsanız üçretsiz. illede müşteri hizmetlerine bağlanmak isterseniz herhangibir süre sınırı olmadan işlem üçreti değişmediyse 40 kr.

11880 gibi servislerin yanında uygun. zaten 444 tarzı numaralar üçretsiz olsa işi olan olmayan arar servis çöker. servisin çökmemesi için 20 kr bile olsa üçret konulmalı.

Geri