40 bn bakıma gırcem..yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pexmanq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pexmanq

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 astra h 1.6 arac var..ıkıncı kez bakıma gırcek 40 bnde arac...garanti yok ozel servise gitcez..oncelıkle hanı yag koydurtmalı opel sanrm 5-30 onermıs sızce hangisni koymalı..ayrica tum fltreler falan flan yagla beraber max ne kada r tutar ona gore yaptıralım

yağ 10/40 Koydur Ve Markasi Ya Gm Olsun Yada Delpi Parçalara Gelince ( Yağ Hava Benzin Polen Filtreleri ) Parçayi Dişardan Al Servise öyle Git Sadece Işçilik ödersin

Okan

oto Yedek Parçaci

Istanbul

bu yağ meselesi hala kafamı kurcalıyo... herkes bişeyler söylüyo...

ww.castrol.com.tr 'den baktığımda 0w30 kullanın diyor

servis ilk bakımda 0w40 koymuştu sonra 5w30, özel servise sordum o yağlar o motora ince gelir 10w40 koycan diyorlar...

0w40 yağın fiyatı diğerlerinin yaklaşık 2 katı...

merak ettiğim şu: şimdi ben 0w40 yağ koyarsam motora ne gibi bir zarar vermiş olurum?

yağ 10/40 Koydur Ve Markasi Ya Gm Olsun Yada Delpi Parçalara Gelince ( Yağ Hava Benzin Polen Filtreleri ) Parçayi Dişardan Al Servise öyle Git Sadece Işçilik ödersin

Okan

oto Yedek Parçaci

Istanbul
böyle yapması kendı zararına olbılır

1990 lardan bahsediyorum tüm araclar 20/50 kullanırdı. 250 - 300 beygir araclar dahil. başka yoktu ondan mı acaba. ben c20ne motorda da 20/50 kullandım 2 sene boyunca. bi sıkıntı olmadı. sonradan incelttiler yagları daha pahalı oldu. yağ şirketlerinin bi kazanc politikası olup olmadıından şüphelenmemek elde diil. ama şu anda bende aracım için 0-40 kullanıyorum.

bu arada bakımın 45 binde olması gerekmiyor mu?

Geri