35.000 km 10 yasındaki araca ne yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mfsancar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mfsancar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

2000 Model 35.000 km de otomatik bir Corsa Satın aldım. KM den de anlasılacagı gibi araba cok az kullanılmış. Lastikler bile orjinal...Yalnız yasından dolayı yapmam gereken ne tur bakımlar olabilir yonlendirebilecek biri var mıdır?

1)İstanbul anadolu yakasında mumkunse uskudar umraniye civarı uzmeyecek bir usta/servis var mıdır?
2) Sag on taraftan ozellikle 100-120km yi gecince cok artan bir ugultu var. Forumu inceledim genelde porya bilyası deniyor. Sizce sorun baska bir sey olabilir mi? Eger porya ise sadece bilya mı degisir, komple mi degisir kaca patlar?
3) Baska ne gibi bakım ya da degisimlere ihtiyac var bu yasta ve bu km deki bir araca?

Cok tesekkurler

Bence aracin tüm filtrelerini (Hava filt, Yakit filt.) degistirttirin ve yürüyen aksamini kontrol ettirin ve ACILEN 4 tane yeni lastik alin.Cünkü lastikler iyice sertlesmistir ve yol tutus kisin imkansizlasabilir. Ayrica bozuk lastiklerde ses yapar (bunuda tecrübeme dayanarak söyleyebilirim, cünkü basi geldi).Aklima simdilik bunlar geliyor.
Kolay gelsin.

lastikler hiç kullanılmamış olsa bile kesinlikle değiştirin,,,lastik önemli hocam 10 sene ömürleri vra hiç kullanılmasa bile

uğultu porya bilyasındandır büyük ihtimalle, benim araçta sağ arka bilya değişmişti bilya ücreti 70 lira gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.. lastikleride mutlaka değiştirin, çürümeye başlamıştır çoktan..

Merhaba Arkadaşlar,

2000 Model 35.000 km de otomatik bir Corsa Satın aldım. KM den de anlasılacagı gibi araba cok az kullanılmış. Lastikler bile orjinal...Yalnız yasından dolayı yapmam gereken ne tur bakımlar olabilir yonlendirebilecek biri var mıdır?

1)İstanbul anadolu yakasında mumkunse uskudar umraniye civarı uzmeyecek bir usta/servis var mıdır?
2) Sag on taraftan ozellikle 100-120km yi gecince cok artan bir ugultu var. Forumu inceledim genelde porya bilyası deniyor. Sizce sorun baska bir sey olabilir mi? Eger porya ise sadece bilya mı degisir, komple mi degisir kaca patlar?
3) Baska ne gibi bakım ya da degisimlere ihtiyac var bu yasta ve bu km deki bir araca?

Cok tesekkurler

uğultu büyük ihtimal poryadır hocam..astra g de bilye degişmiyordu tamamen porya degişmişti benım..240 lira işçilikle orjınal malzeme

triger ve v kayışı ile başlayın.fren hidroliği lastikler fren balataları

Abs'li araçta porya + bilya beraber değişiyor. Değiştirmişken sağ ve solun beraber değişmesi bence sağlıklı olur. Ama önce 4 yeni lastik alıp, düzgünce rot-balans ayarı yaptırıp öyle kontrol etmekte fayda var, şayet uğultuya lastik neden oluyorsa boşuna bilya masrafına girilmemiş olur.

triger, v kayışı, motor yağı, fren hidroliği, bütün flitreler, lastikler, alt takım kontrolü, radyatör temizliği vs...

Geri