....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

m__sonmez

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
edit...

iyide biz dünyada her uçakta kullanılan parçaları eskişehirde üretiyoruz! montajda yapıyoruz! Kendimiz üretmemek için bi sebebimiz yok derim herzaman!.

Ayrıca beğenmediğiniz Türkler, vakti zamanında dünyada havayolu diye bir kavram bile yokken kendi uçağını üretebilmiştir.

Genç Türkiye cumhuriyetinin genç girişimcilerinden Nuri Demirağ'dır bunu hayata geçiren. Sonra dönemin zorlukları, hükümetin de esen savaş rüzgarları nedeniyle böyle bir maceraya girmeye korkması, ama daha da önemlisi bir takım çıkarcıların işine gelmemesi sonucu yokolup gitmiştir bu girişim.

Ayrıntıları http://haberinizolsun.bloggum.com/yazi/ilk-ucak-fabrikamiz-ve-nuri-demirag.html okuyabilirsiniz.

Tutmadım pek...

Hay Türkler kadar....... :mad::mad::mad::mad:

TAI ve TEI diyorum ... bilenler bilir :)

nuri demirağ ın arkasında durup yok vatan elden gidiyo yok cumhuriyet elden gidiyo diye birbirimizi asmasaydık israil e şimdi biz uçak satıyor olabilirdik...

Konuya espri penceresinden bakıyorum :) Dikiz aynasına CD asmayı ve müsait bir yerine Örme Kapuz Dilimi koymayı unutmayın diyorum :)

Diğer yandan, olaya ciddiyet penceresinden bakarsak :

Biz Türkler Dünyanın 4 de 3 ü hala yalınayak gezerken kendi kendimize OTOMOBİL üretebilmiş bir milletiz. (bakınız,araştırınız DEVRİM ,yıl 1961 http://www.devrimotomobil.com/ .İlk turk ucagina gelince 28 Ocak 1925 de Sn.Vecihi hürkuş kendi tasarlayıp ürettiği uçağı kendisi uçurmuştur...Eğer her iki projenin de üzerine gerektiği gibi düşülseydi bugun çooook farklı yerlerde olabilirdik....

Ya Afedersiniz Ama Biz Neden Kendimizi Bu Kadar Aşşalama Meraklisiyiz Bende Bunu Anlamiyorum Agzini Acan Turkler şöyle Böyle Deyip Duruyo Ben Anlamiyorum
Insanlarin Begenmediği Türkler In Tarihine 1 Bakin Isterseniz 50 Yil Oncesinden Baslayin Mö.2000 Lere Kadar Inin Bakin Bakalim Begenmediğiniz Aşşaladiğimiz Turkler Neler Neler Yapmişlar Peşinde Koştuğumuz Avrupa Ms1200-1600 Larda Ruh Hastalarini Carmaga Gerip Yakarken Begenmediğiniz Türkler Ruh Ve Sinir Hastaliklari Hastanesi Acmislar Kayseri Ve Edirnede Insanlar Ay Tutulmasindan Korkarken Selçukluluar Ayin Guneşin Tutulmalarini Takip Ediyodu Kirşehirin Orasindaki Caminin Geçmişini Bi Araştirin 1200 Lu Yillar Bunun Daha Gerisi De Var Bakin Orhun Kitabelerini Bi Okuyun Arastirin bakalım neler göreceksiniz.
İnsanların beğenmediği Türkler Sanat bilim felsefe alanında çok yok katetmişlerdir. Bunlar lisede okutulan tarih kitaplarında yazmaz.
Herşey bir yana hadi hepsini boşverin madem o kadar beceriksiz bi toplumuz nasıl olurda onlarca devlet kurup yaşatmışız. her ne olursa olsun ayakta durmayı başarmışız. Türklerin neler yaptıgını mı bilmek istiyosunuz gidip edirneye Selimiyeyi gezin siz kuşkonmaz camiini bilirmisiniz minar sinan yapmış adam denızden gelen ruzgarın yogun oldugunu o yuzden de kuşlarrın o mıntıkadan geçemediğini hesaplayım cami yapmış camide kuş pisliği yok adam bunu hesaplamış varmı şimdi bunu yapabilen

Gelelim mekanik işine şu kadarını söyleyim NTV de mucit yarışması vardı anımsarmısınız adamlar ne projelerle cıktı sanırım sivasın bi köyünden yaslı bi amca çıktı sanırım dögüsel hateketle çalışan motor yapmış kullanıyomuş adama sordıular sen bunu ne zaman yaptın diye 35 yıl önce dedi peki neden bu zamana kadar kimsenin haberi olmadı diye sordular Adam aynen şunu dedi
Biz köylüyüz 1-2 kişiye sordum söyledim cahilsin ne anlarsın diye benim eylendiler bende bidaha uğrasmadım kendim yapyım kendim kullanıyorum dedi.
Ayrıca benim çok yakın tanıdığım bi abim var küçük bi helva fabrikası var siz mc donals yada burger king delki hamburger ekmeklerının uzerınde hiç siyah susam gördünüzmü sanmam hepsi beyaz ama siyah susamla beyaz susam aynı anda karışık üretilip sonradan ayrıştırılıyo cihaz hollanda üretimiymiş sene 1996-1997 falan ben dedi bundan alıp ihaleye girecem dedi 200.000-250.000 mark mış o zaman söylediği abi dedi ben bi gidip bakacam ben onu burda yaparım dedi bastı gıttı 1-2 ay sonra geldi ostimde 15-20 mılyara yaptı sonra adam helva işini bırakıp bu makinanın üretimine girdi şimdi dünyaya satıyo buı adam ilkokul mezunu .
yani bunlar çok basit başarılar lütfen ama lütfen yapmayalım.
Kendimize bu kadar acımasız olmayalım

Lütfen arkadaşlar kendi benliğinizin nerden gelip nereye gittiğinizin farkında olun.
"Mutac olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur" lütfen unutmayın

Son düzenleme:
Konuya espri penceresinden bakıyorum :) Dikiz aynasına CD asmayı ve müsait bir yerine Örme Kapuz Dilimi koymayı unutmayın diyorum :)

Diğer yandan, olaya ciddiyet penceresinden bakarsak :

Biz Türkler Dünyanın 4 de 3 ü hala yalınayak gezerken kendi kendimize OTOMOBİL üretebilmiş bir milletiz. (bakınız,araştırınız DEVRİM ,yıl 1961 http://www.devrimotomobil.com/ .İlk turk ucagina gelince 28 Ocak 1925 de Sn.Vecihi hürkuş kendi tasarlayıp ürettiği uçağı kendisi uçurmuştur...Eğer her iki projenin de üzerine gerektiği gibi düşülseydi bugun çooook farklı yerlerde olabilirdik....
:good::good:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri