30000 bakımından sonra gürültü arttı

birtanyildiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, 1 hafta önce 30bin bakımı yaptırdım ve sanki araba daha gürültülü çalışıyor gibi geldi. böyle bişeyle karşılaşan oldu mu acaba? Aslında mantıken daha sessiz olması lazımdı. acaba eksik yaptıkları bişey veya ne bileyim sıkmayı unuttukları bir vida mı vardır.

bakımda dediklerine göre filtreler + buji + fren ve şanzıman yağı varmış.

Merhabalar, 1 hafta önce 30bin bakımı yaptırdım ve sanki araba daha gürültülü çalışıyor gibi geldi. böyle bişeyle karşılaşan oldu mu acaba? Aslında mantıken daha sessiz olması lazımdı. acaba eksik yaptıkları bişey veya ne bileyim sıkmayı unuttukları bir vida mı vardır.

bakımda dediklerine göre filtreler + buji + fren ve şanzıman yağı varmış.

Şanzıman yağı mı, motor yağı mı? Şanzıman yağınızı da değiştirdiyseniz km si nedir acaba? Ayrıca, servisler şanzımana bilmeden ATF yağ koyuyorlar, bu nedenle düzgün çalışan şanzımanınız ses yapmaya başlamış olabilir. O nedenle, eğer şanzıman yağınız da değiştiyse gidip hangi yağı koyduklarını ve mümkünse EP 80 yağ ile değiştirmelerini isteyin.

muhtemelen şanjıman yağı ilave etmişlerdir.
büyük ihtimalle de 10 40 yarı sentetik motor yağı koymuşlardır, daha önce araçta 5-30, 5-40, 0-40 gibi tam sentetik yağ var idiyse ses ondan kaynaklı olabilir.

muhtemelen şanjıman yağı ilave etmişlerdir.
büyük ihtimalle de 10 40 yarı sentetik motor yağı koymuşlardır, daha önce araçta 5-30, 5-40, 0-40 gibi tam sentetik yağ var idiyse ses ondan kaynaklı olabilir.

evet araca 10 40 motor yağı koymuşlar :S şanzıman yağı yok heralde işin içinde. aradım benim gittiğim servis hariç hepsi 5-30 tam sentetik 4,5 lt yağ diyor benim gittiğim servis 4 litre 10 40 diyor :( böyle kalitesizlik görmedim. ya bir de önlerinde bilgisayar nasıl yanlış yaparlar.

aradılar az önce servisten. 5 litre 5-30 yağ ve filtre göndereceklerini söylediler. ama gürültülü çalışma ondan olmaz diye tutturdular. güya 10-40 da servis parça listesinde benim araç için uygun gözüküyormuş bilmem ne.O değil hadi 10-40 mevzusunu geçtik zaten kitapçıkta yazıyor 4,5 lt diye yağ haznesine. ve zaten 15.000 bakımında 4,5 lt 5-30 konulmuş :S

sonuçta evet traktör gibi çalışmıyor ama var yani bi ses artımı hissediyorum bunu :( corsa cdti arkadaşım demiş ses artar diye o ama başka bu fikre katılan var mı? bence arttı gibi

aradılar az önce servisten. 5 litre 5-30 yağ ve filtre göndereceklerini söylediler. ama gürültülü çalışma ondan olmaz diye tutturdular. güya 10-40 da servis parça listesinde benim araç için uygun gözüküyormuş bilmem ne.O değil hadi 10-40 mevzusunu geçtik zaten kitapçıkta yazıyor 4,5 lt diye yağ haznesine. ve zaten 15.000 bakımında 4,5 lt 5-30 konulmuş :S

sonuçta evet traktör gibi çalışmıyor ama var yani bi ses artımı hissediyorum bunu :( corsa cdti arkadaşım demiş ses artar diye o ama başka bu fikre katılan var mı? bence arttı gibi

özellikle opel servislerin aç gözlülüğü ve iş bilmezliği insanı canından bezdirir.
aslında 5-30 yağ konulması gerektiğini eşşek gibi bilirler ama 10-40 yağ da kar daha fazla olduğu için genelde de 5-30 yağ parası yazıp 10-40 yağ koyarlar.
bir arkadaşın sıfır corsa otomatik aracına ilk bakımda 10-40 yağ koymuşlar, siboplardan birisinden muhtemelen üretim hatasından dolayı kaynaklı hafiften ses gelmeye başladı.
ikinci bakıma giderken ben de arkadaşa sibopları kontrol etsinler ve 10-40 olmaz 5-30 yağ koymaları gerektiğini serviste söyle olmazsa beni usta ile telefonla görüştür dedim.
arkadaş serviste hangi yağı koyuyorsunuz diye sorduğunda 10-40 demişler. arkadaşta Ahmet abim var arabadan iyi anlar o 5-30 yağ koysunlar diye israr ediyor deyince usta bozuntusu Ahmet abin mi usta ben mi ustayım bir şey olmaz demiş yine dayanmış 10-40 yağı.
neticede sibop şakırdamaya başlayınca tekrar servise gitmek zorunda kaldı ben de o servise değil diğer servise git dedim. diğer servis ustası arabanı sesini duyunca direk bu arabaya 10-40 yağmı kodular diye sormuş.
arkadaşın garanti kapsamındaki arabanın motor yapılması durumu hasıl olunca 10-40 yağı koyan servis hemen kıvırttı.
biz de kadeşim servis faturasında 10-40 yağ yazıyor bu sizin hatanız ya arabayı ücretsiz yaparsınız ta da opel macaristan teknik destek, opel almanya, mahkeme dahil her yol bize açık dedik.
sonunda arabanın motoru garantiden yapıldı.

başka bir örnek daha, bu forumda da konu açmıştım, ben opel servise manuel şanzımana ATF değil SAE -EP-80 yağ konulacağını öğretinceye kadar anam ağladı. adamlar her arabaya dayanıyorlar ATF yi ondan sonra milletin şanzımanını yiyorlar.
opelin orjinal ATF ve EP-80 yağların ikisinin de rengi pembe. adamlar her pembe yağı gördükleri yere basıyorlar ATF yi.
servis şefi tanıdıktı bu yağ olmaz kardeşim adı üstünde Automatic Tranmission Fluid yazıyor yani otomatik dişli sıvısı yazıyor bu yağ manuel şanzımana olmaz zaten ince bir süre sonra şanzımanı kucağımıza alırız diyorum.
arkadaş bana; bir şey olmaz abi ben 8 yıldır buradayım bütün arabaların fren hidroliği hariç her yerine bu yağı koyuyoruz diyor.
ben de kardeşim bu konuyu ya siz sorup adam gibi öğrenin ya da ben soracağım dedim.
önce istanbula sordular onlar kem küm etti sonra Macaristandaki Opel avrupa teknik destek birimine sordular onlar Atf kullanılmaz ep-80 yağ konulması gerekir deyince sonunda abi sen haklıymışsın dediler.
sana dönersek, aracın turbo dizel değilse 10-40 yağ olmazmı olur, ama 5-30 yağ idealdir.
10-40 yağı 6-7.000 km. de değiştirirsin, 5-30 yağı 10-15.000 km. bir değiştirirsin.
yıllar önce benim turbo dizel corsaya servis 10-40 yağ koymuş ve 15.000 km. yağ aralığı yazmış. ben de 5.000 km. sonra değiştirmiştim.
özellikle motor soğukken çok hafif bir ses değişimi varsa yağdan dolayı olabilir. ama gayet belirgin bir ses değişimi varsa yağdan kaynaklı değildir.
başka bir sebebi olabilir.
ne gariptir ki bakım yaptırdım yakıtım arttı, bakım yaptırdım aracın sesi arttı şikayetlerini hep opelde duyuyorum.

corsa cdti yani bu kadar iyi anlatılabilir. adamların kabul etmediklerini siz tek tek yazdınız valla. işte tecrübe. aynen dediğiniz gibi özellikle sabahları gürültülü çalışıyor. ve bi kaç servisle görüştüm hepsi sizin gibi dedi. bu yağla da olur ama içim rahat olsun diyorsanız mutlaka değiştirmelisiniz ki değiştirmezseniz zaten 7500 km gider o yağ maksimum dedi servisin birisi. nasıl moralim bozuldu bilemezsiniz şimdi artık şu yağ gelsin değiştireyim sonrasında düzgün bir yere gidip kontrol ettireyim şu bujiler hava filtresi vs düzgün mü :(

corsa cdti yani bu kadar iyi anlatılabilir. adamların kabul etmediklerini siz tek tek yazdınız valla. işte tecrübe. aynen dediğiniz gibi özellikle sabahları gürültülü çalışıyor. ve bi kaç servisle görüştüm hepsi sizin gibi dedi. bu yağla da olur ama içim rahat olsun diyorsanız mutlaka değiştirmelisiniz ki değiştirmezseniz zaten 7500 km gider o yağ maksimum dedi servisin birisi. nasıl moralim bozuldu bilemezsiniz şimdi artık şu yağ gelsin değiştireyim sonrasında düzgün bir yere gidip kontrol ettireyim şu bujiler hava filtresi vs düzgün mü :(

mevsim yaz olsa veya sahile yakın yerde olsanız; aracınız turbo dizelse 5-6.000 km. kullan sonra yağ ve filtreyi değiştir.
benzinli ise 7-8.000 km. kullan yağı ve filtreyi değiştir. diyeceğim ama muşta olduğunuz için oraları az çok bilirim -30 lara düşen sıcaklık, 2-3 mt. kar.
bu nedenle panik yapmayın anladığım kadarı ile fazla km. yapmıyorsunuz .
hava sıcaklığı -10 lara düşünceye kadar kullanın sonra yağ ve filtreyi değiştirin.
aracınız dizel olduğunu varsaysak bile baş belası DİZEL PARTİKÜL FİLTRESİ olmadığı için şanslısınız. dizel partikül filtresi olsa hemen değiştirin derdim.

direk değiştmem lazım yağı çünkü eski yağı geri istediler beyfendiler :) test yaptıracaklarmış ve hatalı çıkarsa cezalandıracakmış güya çalışanları.

bir 10-40 vakasıda bizde var arkadaşlar. önceden arabaya 5-30 koyulmustu ama bu sefer usta danglağının bir tanesi mobil 1 10-40 koymuş arabaya. şimdi 100 tl kredi kartında puan var bunu kullanmam gerekiyor istanbulda mobil 1 finansbank puanıyla alabileceğimiz bir yer varmı ?
yoksa bp'den 5-30 tam sentetik dpf uygun yağı alacağım mecbur...

Geri