30 YTL'lik yakıt neredeyse şehiriçi 25 km'de bitiyor:(

arkadaslar 30 ytl lik benzin 30 km gidiyorsa 1 ytl yakıyo demek degilmidir? saçmalık aracınızda bir problem en fazla yaksa yaksa 60krs yakması lazım benm corsa eco 16-7 kurus yakıyo yani aracınızda bi sorun var bence:S

Ben 30 ytl ' ye 90-95 km arası gezebiliyorum

Kisa Mesafe Yakit Tüketimi

Ben Bu Kişta 25 Ytl Lik Benzinle 75km Yaptim Tahmini.0.33 E Gelir.buda %70 I Araba Yi Iki Güne Bir 2-3 Km Tur Atip Gelmek Yani Motor Isinmiyor Bile.

benim aracımda arkadaşın dediği civarda yakıyor...ama ben spor kullanıyorum...açık hava filtreside var...ondan olabilir mi bilmiyorum

arkadaşlar ben 30 ytl ile 111 km benzinli aracımda lpg yok.ancak saçma gelen olabilir ama 6 kg kaldırabilen mıknatıs var.çekiş güzel.yakıt ortada.:rock :good: :alkis:

arkadaşlar ben 30 ytl ile 111 km benzinli aracımda lpg yok.ancak saçma gelen olabilir ama 6 kg kaldırabilen mıknatıs var.çekiş güzel.yakıt ortada.:rock :good: :alkis:

ya ustam ben bu mıknatıs olayını anlamıyorum...nasıl yapılır nedir...resimleri varmı motorun filan...bi konu açsanda aydınlansak :)

Arkadaşlar herkese merhaba;

Aracımın yol bilgisayarında "Menzil 8" yazarken yakıt aldım ve ekranda "Menzil 100" yazdı. Sizler de bilirsiniz ki bu rakamlar kesin değil, bilgisayarın tahminî rakamlarıdır.

Sözü uzatmadan soruma geçmek istiyorum:

Yakıt aldıktan sonra benzin ibresi çeyrek depoyu buldu ancak şehiriçinde birkaç yere gittikten sonra benzin lambası yandı. Yaklaşık toplamda 25-30 km yaptım, benzin lambası yanıp sönmeye başladı :(

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Dipnot:
1) Benzinlikçinin hava basmadığından eminim.

2) Kirli benzinden ya da başka birşeyden olsa gerek, araç rolantideyken zaman zaman devir saati yukarı aşağı hareket ediyor.

Arkadaşımız yol bilgisayarı benzin aldıktan sora tekrar 8 km yazana kadar gezmemiş.Benzin lambasıda direk yanmamış 25-30 km yapınca yanıp sönmüş benzin lambası.Bu kalan benzinlede 40 km felan yapar daha.Hem aracın nekadar yaktığı öyle hesaplanmaz.Depoyu fullersiniz.Boğazına kadar ondan sonra gezersiniz 100-200 km tekrardan depoyu boğazına kadar fulledikten sonra alınan benzini yapılan yola bölersiniz venet bir şekilde çıkar.nekadar yaktığı.Arkadaşlara bakıyorumda 20ytl benzin aldım 30 ytl benzin aldım şukadar yaktı diyolar.Depodaki benzinin nekadar olduğunu bilmeden hesap yapılıyor.Buda yanlıştır.Yani fulle gez yine fulle araç ortalama ne yakmış ona bak .Ne yaktığınıda litre bazından hesaplıcaksınki zamda gelse fiyatta düşse benzinin arabada herhangibir anormallik olup olmadığını takip edebilirsiniz yakıt olarak.Gerçi biraz ukalalık oldu ama doğru hesap budur

mıknatıs dediğin nasıl bi sistem anlatabilirmisin

arkadaşlar bu mıknatısın belirli bir sistemi yok.bir makine mühendisi arkadaş işyerinde bulunan eski hoparlörleri denemiş.faydalı olduğunu söyledi.bende sizler gibi teredütlü olarak aracımın enjektöre girmeden önce benzin deposundan gelen hortumun üzerine halka şeklindeki mıknatısın içinden geçecek şekilde taktım.şu anda 3 adet mıknatıs var.elime geçtikçe takmaya devam ediyorum.ben epey faydasını görüyorum.hatta bu mıknatıs olayı sırasında babamın 30 yıllık motor ustası mehmet erol usta bana tavsiye etti.bende deneme şartıyla kabul ettim.adam sağolsun evinden kat kaloriferinden söküp getirdi.taktım ve aracımda çekiş arttı yakıt aşağıya doğru oynadı.iade etmeden önce sökerek baktım.sıradan mıknatıs. ekoyak 66 isimli cihazı ustaya işe yaramadı diyerek iade ettim ve eve geldim.hatta hanımın çamaşır makinesinde kullandığı kireç önleyici özellikte olan mıknatısı bile taktım.ben sadece sıradan mıknatıslarla epey tasarruf sağlıyorum.denemesi bedava.faydasını görmeyen varsa mıknatısı bana gönderebilir.yarın fotosunu ekleyeceğim.selamlar

Son düzenleme:
Arkadaşımız yol bilgisayarı benzin aldıktan sora tekrar 8 km yazana kadar gezmemiş.Benzin lambasıda direk yanmamış 25-30 km yapınca yanıp sönmüş benzin lambası.Bu kalan benzinlede 40 km felan yapar daha.Hem aracın nekadar yaktığı öyle hesaplanmaz.Depoyu fullersiniz.Boğazına kadar ondan sonra gezersiniz 100-200 km tekrardan depoyu boğazına kadar fulledikten sonra alınan benzini yapılan yola bölersiniz venet bir şekilde çıkar.nekadar yaktığı.Arkadaşlara bakıyorumda 20ytl benzin aldım 30 ytl benzin aldım şukadar yaktı diyolar.Depodaki benzinin nekadar olduğunu bilmeden hesap yapılıyor.Buda yanlıştır.Yani fulle gez yine fulle araç ortalama ne yakmış ona bak .Ne yaktığınıda litre bazından hesaplıcaksınki zamda gelse fiyatta düşse benzinin arabada herhangibir anormallik olup olmadığını takip edebilirsiniz yakıt olarak.Gerçi biraz ukalalık oldu ama doğru hesap budur

Çok doğru menzil 8 kaldıysa yedek deponun da dibine kadar kullanmış sonra yaklaşık 9.6 litre yakıt almış, astralarda ortalama tüketim 7.8-8.3 /100km gibi bir değerdedir, 30 km sonra tekrar yedek depoya geçmiş ( aslında yedek depo deyimi doğru değil deponun dibi diyelim) ışığı yanmış, sarı ışık yandıktan sonra astralar ortalama 70-80 km gidebiliyor yani ben bir acaiplik görmüyorum. Hesap doğru. Yanlız deponun dibini kullanmaya çalışmak benzin pompasına zarar verebilir.

Geri