30 YTL'lik yakıt neredeyse şehiriçi 25 km'de bitiyor:(

Efkan ATALAY

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese merhaba;

Aracımın yol bilgisayarında "Menzil 8" yazarken yakıt aldım ve ekranda "Menzil 100" yazdı. Sizler de bilirsiniz ki bu rakamlar kesin değil, bilgisayarın tahminî rakamlarıdır.

Sözü uzatmadan soruma geçmek istiyorum:

Yakıt aldıktan sonra benzin ibresi çeyrek depoyu buldu ancak şehiriçinde birkaç yere gittikten sonra benzin lambası yandı. Yaklaşık toplamda 25-30 km yaptım, benzin lambası yanıp sönmeye başladı :(

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Dipnot:
1) Benzinlikçinin hava basmadığından eminim.

2) Kirli benzinden ya da başka birşeyden olsa gerek, araç rolantideyken zaman zaman devir saati yukarı aşağı hareket ediyor.

hiç birşeyden değil bu normal. araçı sürekli kısa mesafeler için kullandığından bitti yakıt. çünkü araç ilk çalıştığında motor ısınana kadar otomatik jiklede çalışır dolayısıyla km de 80 90 ykr yakar.

benim bildiğim kadarıyla yol bilgisayarı son 20-30km ortalamana göre depondaki yakıtla gidilecek mesafeyi söylüyor yani sen 20-30 km öncesi arabanı daha yavaş kullandınsa daha sonrada benzin aldıktan sonra biraz daha hızlı kullandıysan ona göre erken yakmıştır lambayı bendede vectra-b var kırmızıyı yaktığında yol bilgisayarı 50-70 km arası götürür yazıyor ben sıfırıda gördüm ama bitmedi deneme amaçlı aslında iyi bişey değil servis bile 8 litreden az olmasın diyor depondaki benzin pompanın sağlığı açışından

arabayı eğimli bir yere park ettiysen oda farkettirir yani yanlış ölcebiliyor benzini öyle durumlarda

astra h lerdede "gkny" nin dediği gibi farkettirio, ayrıca yüksek devirlerde kullandınmı resmen içio, ama senin sölediğin fena bişi, devir saati 5000 den aşağı düşmüomu arkadaşım?

seninki astra benimki vectra motor hacmi var deme...(var tabi)
arabamda lpg var ..lpg ye geciş ısısı yüksekti vs 2 km gitmeden gaza gecmiyordu( ayarlattım şükür )....işe gidine kadar benzin gelene kadar benzin yakıyordu arkadasların dediği gibi soguk motor acayp yakıyor....ibrenin düştüğünü remen gözlerinle görüyorsun...bak bizim ki şehir içi bile degil mahalle içi sürüşte benzini içiyor...

bende 30 lira ile 30 km zor gidiyordum.. bana hiç yabancı gelmedi...gazdasehirler arası 170 yakıyor...mahallede 280 i geciyor

o sorunun tek çaresi var arabana Lütfen Peşimden Gel taktırcaksın...

bunlar çok uçuk ya ben bide kendi aracıma çok yakıyo diyodum.

egsoz sistemin temizmi eğer paslanmışsa birde delik varsa yakıta çok etkisi var.

göksar yine konuştu :)
benzin pompası kontrol ettir
ben senin dediğin yakıtla nerelere gidiyorum
ama anormal bir yskıt tüketimi var araçta baktır

vardır bi sorun yada ara hızlanmalarda yokuşlarda filan çok yukleniyorsundur gaza o yuzden fazla yakar ben 20 ytllik alıyorum 30 km ye kızılay a geliyorum bi 15-20 km de kızılayda dolaşıyorum akşam 30 km de eve gidiyorum gayet rahat yetiyo

Geri