30-40 ytl lık hava filtresi eco araca zarar verırmı?

wolverine

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar eco aracıma hava fıltresı dusunuyorum aksesuarcılarda 30-40 mılyona satılanlar var sızce araca bır zararı dokunurmu ve tok ses cıkartır mı ? cok fazla ses cıksın ıstemıyorum zaten .cok fazla benzın yermı ? :confused:

Filitre motor için çok önemli kalitesini ispatlamış markalara yönlen K&N ve çok tanımasamda simotanın metini baya duydum. Bezin konusu ise gaza gelip basmana bağlı :D Sese gelince onu bende merak ediyorum eski corsa gsı harip bu güne kadar opellerden ciddi filitre sesi duymadım.

anladım egerkı sesı cok etkılemıcekse takmanında pek bı anlamı yok o zaman sadece benzın zararı olur ...

anladım egerkı sesı cok etkılemıcekse takmanında pek bı anlamı yok o zaman sadece benzın zararı olur ...

bence çok ses olmasın falan diyorsun.. hava filtresi senin ihtiyacını karşılar...

yanı ole asırı ses cıksın ıstemıorum tok ses cıkması yeterlı benım ıcın eco araca zarar vermez umarım. cok pahalı bısıde almak ıstemıorum acıkcası 30 40 mılyonlugu deneme amaclı takmak ıstıyorum egerkı beyenırsem daha ıyısınıde alırım

bence o fiyatlardakı filtrelere hiç bulaşmayın:D olurda taktırırsanız filtrelerın önune takılan demır boruyu(adını bılmıyorum) mumkun oldugu kadar uzun taktırın.çünkü ne kadar soguk hava çekerse o kadar verimli ses verir:)

hava fıltrelerını arastrıdım sımdı ınternetten hemen hemen hepsınde 75-175 hp arası araclar ıcın dıyor benım arac eco oldugu ıcın okadar bıle degılkı :) ne yapmak lazım hepsı bolemı acaba ?ayrıca mm lerı var bunların 60mm 70 mm fln degısıyor hangısını almak lazım kı ?

Son düzenleme:
Eco araca hava filtresi takılması bence dogru değil.Araç zaten ekonomi için üretilmiş,boşuna benzin sarfiyatı,ve performans artışı sağlamayacaktır. Ayrıca arıza vermesi muhtemel,sıcak hava emmesi ile performans kaybı da yaşanabilir.

bılgılendırdıgın ıcın tesekkur ederım bende kararsız kaldım arac eco oldugu ıcın ...herhangıbı bı sorun dogurmasından korkuyorum

Valla ne derece dogrudur bilmiyorum,ancak benim inandıgım birşey; sadece hava filtresi alıp takmanın hiçbir araca hiçbir şekilde faydası olmadıgını düşünüyorum. MAF sensörü yanlış okuyor,arıza yakmasa da verimli olmuyor,sıcak hava emiyor..

Hava filtresine girilecekse mutlaka Cold Air Intake kit alınması gerekiyor bence. Borular dahil,hava filtresinin yeri de çok önemli çünkü. Bence boşuna paranı harcama,sonuçta kazanacağın birşey yok,ancak arıza vs. yakarsa canını sıkabilir.

Geri