30.000 K ZENON:Dgözleriniz kör olacak:D:D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 34BCT70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K değeri ışığın rengini belirliyor kör etmekle alakası nedir ?
Bu ampül aydınlatmaz .

K değeri KELVIN'i simgeler. yani bir sıcaklık birimidir. ışığın regini beirtmez çalışma sıcaklığını belirtir. 30000K değeri çok byük bir enerjidir ki ışığın parlaklığı ile doğru orantılıdır. bu ampül aydınlatmaz değil aydınlatır hemde iyi aydınlatır. ama ilanda da söylendiği gibi mavi bir ışık verir. etrafı mavi göreceğin için trafikteki önüne çıkan bazı şeyleri doğru seçemeyebilirsin....;)

Bana kalırsa trafik bu araçları toplamalı ve yüklü bir ceza vermeli..Kimse güzel olur diye kimsenin canına ve malına kastetmemeli.... Bazen böyle abartıları gördüğümde 154 ü arıcam diyorum hep vazgeçiyorum...bakalım kime patlıcam...

Abartı resmen bu nedir böyle ya çok gereksiz.

30000k olmasının ışık şiddeti ile alakalı olmadığını biliyorum ben renk olarak beyazdan başlayıp oran arttıkça mor a gittiğini biliyorum.ancak merceksiz farlarda xenonların kesinlikle yasaklanması lazım die düşünüyorum.

K değeri ışığın rengini belirliyor kör etmekle alakası nedir ?
Bu ampül aydınlatmaz .

sevgili adaşım berkay:)kör eder derken farkındaysan resimde bile gözleri bir değişik oluyor insanın.bunu sislere taksan ve önunde giden arabaya birden açsa öndeki adamın gözleri ne olur sence?:D:D

xenonu aydınlanmak için kullanmanın tamamen dışına çıkarak , aydınlatamayıp bi de karşıdakine verecek rahatsızlık ve takiben iyi niyetlerle evine gidecektir herhalde..

30,000 k bır aracta gordum ben megane 2 de vardı audi kırmızısı renginde forumdada konusu acılmişti ama ondakı mor renglıydı..

bencede bu resimdeki 10000 arkadaşlar 12000 de morarıyo zaten 30000 k gösterir diyen arkadaşlarada biraz araştırın sonra yorum yapın diyorum ...

Geri