3 yıl boyunca pert arabaya sıfır araba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arma83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arma83

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba,yaklaşık 10 gün önce 1.4 tsi seat leon aracımı takasa verip,1,3 cdti astra siparişi verdim.bayide ki kasko şirketi elemanı 3 yıl boyunca Allah muhafaza kaza yaptın pert oldu araç bana groupamadan sıfır araç verileceğini taahhüt ediyorlar,Leondaki kaskoyu daha iptal ettirmedim belki onu devam ettiririm diye .Fakat leonu sigorta ettirdiğim sigorta acentesi imkansız böyle birşey diyor.bende kararsız kaldım araba daha gelmedi belki bir haftaya kadar gelecek.bu konuya benzer durumlar yaşayan arkadaşlarımın tecrübelerini paylaşmasını rica ediyorum saygılar....

Ynt: 3 yıl boyunca pert arabaya sıfır araba

aracınız pert olursa bire bir değişim sadece ilk 365 gün için geçerlidir. gerisi yalan

Sigorta yapip pirim almak icin yalanin bukadarida olmaz.
1 yil sifir arac
Daha sonra aracin piyasa degeri verilir normalde.

Benıde boyle kandırdı groupama ogrendgım ıyı oldu zaten bılıyordum ama ordakı eleman ustune basa basa soyleyınce yenı kasko zamanı gorusurus

Benzer bir durum Almanya ergo daki yaptırdığım full kaskoda var, fakat orda 2 yıl şeklinde.Acente doğru mu söylüyor diye internet sayfalarına da baktım, sahiden 2 yıla kadar sıfır araç diyor.Acenteden şüpheniz varsa genel müdürlüklerini arayıp sorabilirsiniz.

Cosmo link' Alıntı:
aracınız pert olursa bire bir değişim sadece ilk 365 gün için geçerlidir. gerisi yalan

1 yıl için bile geçerli değil, 4 aylık aracımız pert olmuştu 1,5 ay süren ıvır zıvırlar sonunda 6000 tl altında parayı zar zor aldık. İnanmayın öyle böyle dediklerine.

Aynı olayı ben arac alirkende söylediler. Önceki aracımda devam eden sigorta firması daha uygun bir fiyat verince eskisinden devam ettim. En azından ergo isviçreyi daha onceden kullanırken yaşadığım deneyimler sayesinde devam etme kararı aldım. Gece araba arıza yaptığında 2 kere çekici hizmetini ücretsiz aldım. Her sene on cam degisimini yetkili serviste orjinal cam ile değiştirdim. Kaportada olusan hasarlara her zaman yaptırdım ve özel şartnamesi ile hasarsizlik hic bozulmadı. Aracın serviste kaldığı sürece kiralık aracı beğenmedim istediğim aracı verdiler. O yüzden groupamayi direk eledim

Arkadaşım bende geçen sene bu firmadan yaptırdım. Sıfır araç klozu kampanyası deniyor. "36 Ay boyunca pert halinde sıfır araç verilir" yazıyor poliçemde. Ancak şunuda küçük harflerle yazmışlar : " şu anki araç değerinin %5 fazlasına kadar ödenir " deniyor. Yani aracını 50 000 Tl ye aldıysan 3 . yıl aracın pert oldu diyelim en fazla 52 500 tl ye kadar ödeme yapılır deniyor.

şimdi yenileyecem bende ancak poliçemde şunuda gördüm ve kafama takıldı. Araç değerinin %80 inden fazlası hasar gördüğü durumlarda pert sayılır yazıyor :) Yani ölmezde içinden çıkarsak ki zor görünüyo sıfır araç veriliyor :D
Ak sigorta %30 hasarda pert ediyor aracı kıyaslayınca Ak sigortaya yaptıracam herhalde ben 300 TL de düşük fiyata  okkk

Sigortacı arkadaşıma sordum bu durumu o da tüketici haklarında sıfır araca en fazla 1 sene için pert durumunda yeni araç verilir deniyormuş. O Yüzden veremezler dedi kafam karıştı benimde !!! Ama poliçemde aynen yukarıda belittiğim gibi yazıyor.

delikadir24 link' Alıntı:
Araç değerinin %80 inden fazlası hasar gördüğü durumlarda pert sayılır yazıyor :) Yani ölmezde içinden çıkarsak ki zor görünüyo sıfır araç veriliyor.

Şimdi bende kendi poliçemi(axa oyak) kontrol ettim ve bu oranın%85 olduğunu gördüm. %85 nedir ya ? %85 hasarlı olan araçtan merak ediyorum insan veya insanların nasıl hayatta kalmasını bekliyorlar ?

Geri