• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

2017 1.2 Corsa ile aranıza katıldım

Coffee_main

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Merhabalar ilk aracım olarak 1.2 Benzin/lpg 2017 corsa alarak aranıza katıldım. Aracın 2. sahibiyim. Araç hakkında kafama takılan bazı sorular var yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. Ara. lastik basınç uyarısını bir türlü söndüremedim lastik basınçlarını 32 olarak ayarladım. Menüden tire learn seçeneğinden sıfırladım. ama uyarı bir türlü sönmüyor ne yapmalıyım?

2. aracın benden önceki sahibi bir multimedya ekran taktırmış fakat modeli çok eski olduğu için güncelleme kabul etmiyor navigasyonu kullanamıyorum. sadece bluetooth ile müzik dinleyebiliyorum. ve geri görüş kamerası çok bulanık bunu değiştirmeyi planlıyorum nereden hangi modeli tavsiye edersiniz.

3. motor kaputundan motora bakınca asfaltı görebiliyorum. bana bir tık güvensiz hissettirdi karter koruma sacı taktırmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz ?

4. hangi motor yağını tavsiye edersiniz internette birbirinden farkı bir sürü öneri gördüm.

5. sürücü kol dayaması için kolçak vb. konfor ekipmanları almayı düşünüyorum. en uygunu nerededir hangisidir siz başka hangi ekipmanları tavsiye edersiniz?

6. aracın şuana beni tek tatmin etmeyen noktası yokuşlarda ki performansı oldu. yokuşta yer yer 4e hatta bir yerde 3e kadar düşürmem gerekti vitesi. birebir aynı motorun farklı hp seçeneklerini gördüm bunun tek farkı yazılım mı? bu konuda yazılımsal yada donanımsal bir tavsiyeniz olur mu? yoksa sürüşümü buna uygun hale mi getirmeliyim?

bunlardan hariç ilk aracını almış bir corsa kullanıcısına tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.
şimdiden teşekkürler

hayırlı olsun. aynı aracın 1.4 otomatik desing donanımını kullandım. atmosferik motor haliyle yokuşta turbolu araç gibi gitmez. yokuş öncesinde hızlanıp öyle çıkışa geçmek lazım. lastik basınç sensörlerini bilmiyorum. bende hiç yanmadı. ama her lastiğin kaç psi olduğunu görebiliyordum. karter koruma mümkünse metal olandan alın. plastikler zaten kendine hayrı yok. ilk darbede kırılıp gidiyor. multimedyo ve geri görüş benim aracımda yoktu. yağ değişimi de yapmadım. toplam süre 5 ay kullanmıştım sonrasında aracı sattım. corsa e güzel araçtır. lpg uyumlu motoru var. güle güle kullanın.

Geri