2015 1.2 corsa motor gücü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüsom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bana göre bir rampaya 100 girip 60 ile bitirmek ızdırap, 100 girip 100 ile çıkmak ideal ;).
Kullanım tarzım bellidir, km de 3-5 kuruş daha az yakacağım diye kendimi fazla kasmam, aşırı hız da yapmam, genelde 90-120 km aralığında giderim. İşin ilginç yanı aynı yolda Vectra Astradan daha az benzin tüketiyor.

Öyle abi 2.0 arabayı anca sıkıştırırsan yakar aynı kullanım tarzında düşük motorlara göre daha az yakar :) Motor büyük olduğu için zorlanmaz, rahat çalışır buda cebe yansır :( Kepekli rampasından çıksak yada ikimizinde hızı 110' un üzerinde olsa eminim 1.2 Corsa, 2.0 Vectradan 15-20 kuruş fazla yakıyordur. Bizimkinin tasarruf ettiği tek nokta var, oda 80 ile sabit gidersen oluyor :D

1.2 Corsa C vardı ama ilk arabam olduğu için bana canavar geliyordu :) 1.4 Corsa D(benzin-lpg yok) aldım sonrasın çekmiyordu, özellikle uzun yolda araç sollarken ve araçta 4 kişi varken rampada. Şuan 1.6 Astra kullanıyorum idare eder.
1.2 Corsa sıfır alan arkadaşım var hiç gitmiyor satsam mı diye düşünüyor...

teşekkürler sağolun

Öncelikle araç dan ne beklediğimiz , kullanma tarzımız ve daha önce kullandığımız araç önemli diye düşünüyorum. ağırlıklı olarak şehir içinde kullanıyorsanız 1.2 motor yetebilir Ancak şehir dışına çok çıkan ve agresif kullanan biriyseniz 1.2 tatmin etmeyebilir. mesela benim için aracın son hızından daha önemli olan ara hızlanmalar dır. her ne kadar doğru olmasa da uzun yolda kullandığım aracın seğmentinden düşük bir aracın rampada beni geçmesi hoşuma gitmiyor. ben uzun yolda genel de 110-130 bandında kullanırım, ancak bana göre araç bastımı gitmeli.. rampada kamyonu bile sollarken düşünmemeliyim.

Not : Amcamın toros u satıp brodway aldığındaki şu sözünü unutmuyorum : Toros ile yıllardır ölmüşüz brodway mercedes gibi araba . (hayatında hiç mercedes e binmedi)

Geri