2015 1.2 corsa motor gücü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüsom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hüsom

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba 2015 model 1.2 corsalar sizce nasıl malüm 1.2 olunca insanlar motor zayıf çekmez diyorlar sizin fikirlerinizi önemsiyorum yorumlarınızı bekliyorum

Yanlıs bilmiyorsam 70hp/115nm..Bu gücteki bir aractan surat ve güc beklentisi olmamalı ama cekmez diye bir sey yok ..
1, vites diye bir sey var:)
onun haricinde şehir içinde hem ekonomik hem konforlu bir git / gel arabası

1.2 araç almadan önce ne istediginize bir karar verin. Güç, hiz vb seyler istiyorsaniz kesinlikle 1.2 den uzak durun. Benim aracimda 2012 Corsa D 1.2 alali 93 bin km oldu Turkiyenin yarisini gezdim , bazen full yuk ile bazen yuksuz , kullanmasini ogrendikten sonra çok nazik davranmadiktan sonra hicbir sikinti yaratmiyor. 4 kisi ve bagaj full dolu sekilde klima açik ve aracim LPG li oldugu halde kazdagi rampalarini kamyon sollayarak ciktim. Ben 1.0 arabaya da binerim cunku benim isteklerime her turlu yanit verecektir. Sizde kendi istekleriniz ne ise o dogrultuda araba alin.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.2 araç almadan önce ne istediginize bir karar verin. Güç, hiz vb seyler istiyorsaniz kesinlikle 1.2 den uzak durun. Benim aracimda 2012 Corsa D 1.2 alali 93 bin km oldu Turkiyenin yarisini gezdim , bazen full yuk ile bazen yuksuz , kullanmasini ogrendikten sonra çok nazik davranmadiktan sonra hicbir sikinti yaratmiyor. 4 kisi ve bagaj full dolu sekilde klima açik ve aracim LPG li oldugu halde kazdagi rampalarini kamyon sollayarak ciktim. Ben 1.0 arabaya da binerim cunku benim isteklerime her turlu yanit verecektir. Sizde kendi istekleriniz ne ise o dogrultuda araba alin.

Baktın rampa uzun, çek 4. vitese yapıştır, canavar gibi çıkarız :rakir:

Tabi bizim araçlar 85 beygir onu da düşünmek gerekir, E kasada 70 beygire indi 1.2 atmosferikler

Baktın rampa uzun, çek 4. vitese yapıştır, canavar gibi çıkarız :rakir:

Tabi bizim araçlar 85 beygir onu da düşünmek gerekir, E kasada 70 beygire indi 1.2 atmosferikler
Hem 70bg hemde 2 adet egr , 2 adet katalizor mu ne varmis bu euro 6 larda opelde calisan usta isyan ediyordu :)

Şimdi 70 bg diyip geçmemek lazım. Babamin emektar şahini de 75 bg ama canavar gibi gidiyor, az yanlamadım onunla :) şaka bir yana çok kötü değil bence iş görür her türlü. Biz 140bg arabaya biniyoruzda noluyor, her sene 4-5 defa radar cezası ödüyoruz :)

Şimdi 70 bg diyip geçmemek lazım. Babamin emektar şahini de 75 bg ama canavar gibi gidiyor, az yanlamadım onunla :) şaka bir yana çok kötü değil bence iş görür her türlü. Biz 140bg arabaya biniyoruzda noluyor, her sene 4-5 defa radar cezası ödüyoruz :)

D kasa 1.2 Corsalar, E kasa 1.2 Corsalardan daha performanslı, arada 15 beygir fark var, az değil. Onu demek istedim. Ancak performans bir araç için her şey demek değil tamamen beklenti ile alakalı. Ben şahsen E kasa Corsaları donanım olarak seviyorum. Olsa biner miyim, tabi ki binerim :)

Bende 1.4 Astra var, şehir içinde ideal ama uzun yolda zaman zaman sıkıntı çektiğim oluyor, bu durumun suçu arabada değil bende, zira evde bir de 2.0 Vectra var ;). Vectra ile kıyaslayınca 1.4 motor çekmiyor, 1.2 motor ile kıyaslayınca fazla bile. Yani durum arkadaşların da değindiği gibi tamamen araçtan beklentiniz ne olduğuna bağlı. Ben uzun yıllar düşük beygirli araçlar kullandım, bir daha düşük beygirli araba almayı düşünmüyorum.

Bende 1.4 Astra var, şehir içinde ideal ama uzun yolda zaman zaman sıkıntı çektiğim oluyor, bu durumun suçu arabada değil bende, zira evde bir de 2.0 Vectra var ;). Vectra ile kıyaslayınca 1.4 motor çekmiyor, 1.2 motor ile kıyaslayınca fazla bile. Yani durum arkadaşların da değindiği gibi tamamen araçtan beklentiniz ne olduğuna bağlı. Ben uzun yıllar düşük beygirli araçlar kullandım, bir daha düşük beygirli araba almayı düşünmüyorum.

Abi düz yolda iyi hoş gidiyoruz hız konusunda da üzmüyor da o rampalara çıkarken arabanın canı gidiyor :D Konya yolundan Gölbaşı' na giderken tepe radarından geçtikten sonra 5' den 3' e geçiyorum başganın yaptığı kapının oradan 120 ile geçtikten sonra Dikmen kavşağında ışıklara yakalanmazsam kral benim, yok kırmızı mı yandı, bittim işte o zaman :D

Bana göre bir rampaya 100 girip 60 ile bitirmek ızdırap, 100 girip 100 ile çıkmak ideal ;).
Kullanım tarzım bellidir, km de 3-5 kuruş daha az yakacağım diye kendimi fazla kasmam, aşırı hız da yapmam, genelde 90-120 km aralığında giderim. İşin ilginç yanı aynı yolda Vectra Astradan daha az benzin tüketiyor.

Geri