Herkese selam arkadaşlar, Astra j sedan manuel (beyaz) cosmo 1.4t kullanıcısıyım. 24 yaşındayım ve sedan kullanıyorum evet (
bende geçen sene aracımı alırken çok tereddüt ettim hb mi alsam sedanmı alsam diye. Babamda 2013 Toyota Corolla var ve nadir kullanır onunda kmsini ben tüketiyorum yani. Nasıl olsa sedan araç var ailede diye hb araç olarak wv scirocco almak için wv bayiine gittim kaparo verip 3-6 ay beklemen gerekicek diyince direk çıkış kapısına yöneldim. Eski 2001 model astramı yeni satmıştım ve sıfır araç hevesiyle bi an önce almak istiyodum. Sonra maslak opelde buldum kendimi showroomda beni bekleyen (şuanki aracım) astrayı gördüm etrafında dönüp içine bindim navigasyon sunroof falan içi baya etkiledi beni. scirocco için 57 bin lirayı gözden çıkardıktan sonra 55 bin tl ye astrayı gözü kapalı aldım
aynı donanımda hb araçta vardı, belkide ben ilk sedanı incelediğim için hb araç o an tuaf geldi bana. Asıl mesele şuki; ya benim aracımda tuaflık var ya da diğer astralarda. Çünkü herzaman yakıt alırken yol bilgisayarımı sıfırlarım İstanbul-Kocaeli arası yol yaparım haftada en az bir sefer. Bunun içerisinde keyifli olup 100 e sabitleyip gittiğimde olur otobana çıkıp Allah ne verdiyse gittiğimde. 100e sabitleyerek gittiğimde 100 km sonrası yol bilgisayarı ortalama veri asla 5 litreden fazla olmamakta. Diğer türlü gittiğimde ise 180 160 200 km civarları o şekildede 8 litreyi geçtiğini görmedim. Bu yolculukların cuma akşamları ya da bayram tatilleri sırasında olduğundada yani 100 km yi 6 saatte gittiğim zamanlardada en fazla 8,3 litre olmuştur bilgisayar verisi. Hatta bi ara aracı ilk aldığım zamanlar gece yola çıkıp 90 a sabitledim yollar bomboş hiç pedal kullanmadan 120 km yol sonrası kocaeliye vardığımda ortalama 4.3 litre. Aracımın yakıtından gayet memnunum yani. Zaten şirket arabamdan dolayı kendi aracımı İstanbul içi trafiğe neredeyse hiç çıkarmadım. Bide konuyu açan arkadaş için keşke siparişine kış paketinide ekletseydin koltuk+direksiyon ısıtma.