arkadaşlar 2013 model 1.2 twinport aracımın garantisi doldu ve lpg taktırmayı planlıyorum.
aracım 27.000 km de bu motorlar için LPG uyumu nasıldır?
uzun vadede sorun yaşar mıyım?
opel landirenzo diyor ama sizlerden farklı marka lpg kiti kullanıp tavsiyede bulunacak ya da aman yaklaşma dediğiniz marka var mı?
yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Aracınızın kıtapcıgına bakarsanız motor kodunuzun LPG ye uyumlu oldugunu gorebılırsınız,
Marka arayışını bırakıp usta arayışına girmelisiniz , uyumsuz , subap erimesı vsvs diyip yaglamalı falan takanlar olursa arkanıza bakmadan oradan uzaklaşın , landirenzo uyumlu o uyumlu bu uyumlu diye birşey yok , usta saglamsa marka ne olursa olsun sorunsuzca kullanırsınız.
Benim aracıma İzmirde (Buldugum en ıyı LPG ustasında) atiker LPG kıtı montajı yapıldı , arıza ısıgı yakmıyor 1.100TL ye taksıtle montajı gerceklestirdim.
18.000 km de takıldı şu anda 49.600KM de takıldıgı gunden berı ayar dahi yaptırmadım
Filtresini 1 kez kendı ıstegımle 5 TL ye aldıgım fıltre ıle degıstırdım , tek masrafı bu oldu o da filtre değişimi olması gereken birşey sonuçta.
KM ye aldanmayın bazı gunler aracım sabaha kadar rolantide calışıyor (tur veya gezi yaparken klima açıp sabaha kadar çok komik rakamlara buz gibi arabamda uyuyorum yani saat bakımından çalışma suresı çok çok daha fazla)
Son olarak dıyeceğim şudur ki LPG uyumsuz araç yoktur , beceriksiz usta vardır

adamlar dizellere LPG takıyor