o aracı 50 bin km kullandım.S tuşu kapalı olarak İzmir yoğun şehir trafiğinde ortalama 7-7,5 litre, şehirdışında otobanda 6 litre civarında tüketim değerleri vardı.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Defalarca denedim, ama en düşük 7.5 litre yaktı... Uzun yolda 90-100 km hızla kullanıyorum. Devirli kullanıyorum. Arhavi(Artvin)-Trabzon arasındaki Karadeniz sahil yolunu kullanıyorum, dümdüz duble yol, iniş çıkış yok yani. Test sürüşü yapılacak ortam açıkçası... Servise sorduğumuzda aracın yeni olmasını gerekçe gösterdiler. Bu arada ben 100km/4.4 litre yakalamak değil de 100km/5.5-6 litreye razıyım.... Bu kadar bariz fark olmasını anlayamıyorum. Madem sayfalarca jan janlı katalog hazırlıyorlar, neden ilk kullanımlarda şu kadar yakar, hava şartlarında yakıt değerleri değişir vs tarzı bilgileri sunmuyorlar!!!! Ya da araba yeni olduğu için ilk 10.000 km'de şu kadar yakar tarzı bir açıklama yapmaları gerekmez mi? Tüketiciler olarak yanıltılıyoruz, çok bariz... Bu arada katalog bilgilerindeki çelişkiler anladığım kadarıyla opele özgü değil, bütün markalarda var sanırım YANILTICI bilgiler, birileri buna dur demeli!!! Ben yakında dava açıcam, umarım bütün firmalar için emsal temsil eder....![]()
*) Euro 5 motorlar için geçerli yakıt tüketimi ve emisyon değerleri, 2008/692/EC direktifine göre (715/2007 yerine) ölçülmüş fabrika test ortamı sonuçlarıdır.
(http://www.opel.com.tr/tools/teknik-ozellik-brosurleri.html)
Yukarıdaki yazı Opel.com da yayınlanan teknik verilerden alınmıştır. Yani broşürlerde gereken uyarı var.
Benim yaptığım yorumla sizin cevabınız biraz farklı olmuşKatalogdaki veriler aşağıda savaş bey, siz nereye baktınız katalogda anlamadım? Bu hafta içi dava açılmış olacak, sizi de bilgilendiririm özelden.... İyi akşamlar
Easytronic vites
Şehir içi : 6,8 !Şehir dışı : 4,4 !!
Ortalama : 5,3 !!!