2012 Honda Civic

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Bugün arkadaşım aracında ses sistemi yapmak istiyormuş izindeyim diye beni de aldı ve benzinliğie uğradık hemen 50 tllik(kaç litre olduğuna bakmadım) alınca içindekiyle beraber fullendi nese işimizi hallettik biraz dolaştık dedim ne kadar yakıyor bu hiç hesaplamadım gel hesaplayalım dedim benzinlikteyken kmsinie bakmıştım tam 103 km olmuş tekrardan benzinliğe girdik ve fullettik pompa atınca şok yaşadım 103 kmde tam 8.400 küsür litre şimdi bu araçmı istisna yoksa bu hondalar az mı yakıyor kullanım tamamen şehir içi trafiği benim diesel corsa 5.4 yakıyor aynı trafikte durumu toparlayıp ciddi ciddi civic düşünmeye başladım

yeni kasaların fazla bile yaktığını söyleyenler var eski kasalarına nazaran. tabi kasa büyüdü ve motor gücü arttı yakıtın artması normaldir. 8-9lt/100km gibi bir tüketimi var yeni hondaların.

yeni kasayı denemedim ama bir önceki kasa civicler, CC açık 100 km sabit hızla uzun yolda 5.0-5.2 lt civarında yakıyordu, benzinli c sınıfı gerçek kullanımda daha az yakan başka bir araç görmedim, duymadım...

Civicler hakikaten az yakiyo ve kaliteli araçlar

benim bindiğim yeni kasa bir akrabamızda eski kasası var oda 100 kmde 7.5 7.6 yaktığını söylemişti inanmamıştım kaportası ince ve iç kalitesi bizim opelden düşük olmasına rağmen çok hoşuma gitti az yakmasıda beni cezbetti böyle olduğunu gözümle görseydim kesinlikle diesel almazdım emin olmak adınada bu konuyu açtım gözlerime inanamadım çünkü

hondalar gerçekten güzel ama benim düşüncem hep şu olmuştur almandaki o güveni vermiyor bana japon...

Km de 40 kurus yakmıs bumu cezbedıcı :) bilemiyorum B segmentı ıcın nasıl bır deger ama aracım su anda sehırlerarası 17-18 kurus yakmakta ve emınım gittikçede dusecek yakında sehırıcındede denıyecegım bakalım km de ne kadar yakacak :) ama en fazla yakacagı 22-23 tur daha fazlasını beklemem :) valla bu ızmıre gıdısımde kamerayla mı yolculuk yapsam dıye dusunuyorum kımse ınanmıyor yakıt degerlerıme :D babam bıle ınanmadı ılk basta bende ınanmadım ızmıre 160 tl yakar dıye beklıyodum ve 80 tl yaktıgını gorunce resmen şok oldum :D
Ama KULLANMADAN KULLANMAYA FARK VAR ;)

şuan 2010 cıvıc 1,6 ve 97 2,0 cd vectra var .honda şehir içi 38 kuruş uzun yolda 19 kuruş yakıyor.vectra şehiriçi 34 kuruş uzun yolda 17 kuruş yaktı en son.yüklenmeyince büyük motor daha az yakıyor nedenini de çok bariz görüyorum hondanın 4 bin devirde topladığı yerde vectra 2500 devirde topluyor.her zaman büyük hacim diyorum ilk defa 2,0 a binmeme rağmen.kararım o büyük motor düşüncem bunu yaşayarak değişti.

Güzel rakamlar ;) tabıkıde buyuk motora bınenler hep gaza gelıp dıpgaz yaptıgından sonuç çok buyuk degerler cıkıyor sanırsam sızde benım gıbı sabıt ve dusuk hızlarda kullanıyorsunuz ;) Opel meriva ile yakıt sarfıyatım Isparta-İzmir arası 2.56 dan lpg yı aldıgım sıralarda 12.5 kurustu ve araba full yukluydu arkası oturmustu o derece :) su anda boş halıyle ve zamlara ragmen 12 kurus yakıyorum :) Corsaya lpg takmayı dusunmuyorum eger takarsam zaten bana herkes kufreder gıbıme gelıyo :D Kmde 10 kurusu gorurum kesınde :D

usta sen hıc mı gaza basmıyorsun :=)

Geri