2012 Astra Hız Limitörü

Okann

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Mar 2020
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Dostlar merhaba iyi akşamlar, 2012 1.6 Astra h var, araç düz yolda max 190 km/h diyor daha da üste çıkmıyor ne benzin de nede gaz da hiçbir şekilde 190'ı geçmiyor araba, acaba hız limitörümü var yoksa başka bir şey mi? Çelik subap var araçta, yağı falan daha yeni değişti ağır bakıma gireli 2-3 ay oldu. 210-220 dememesinin sebebi nedir? Yakın bir tanıdıkta 2008 model var 1.6 çok rahat 220 görüyor. Amacım daima 210-220 yapıp hızlı seyretmek değil ayda yılda bir yapacağımız bir hız sorma sebebim araçta limitör olup olmadığını merak etmem.
 

Lambanincini

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Şub 2020
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Aynı model ve yaşta araç bendede var..araçta hız limitörü yok :) hız limitörü ab yasalarına göre araç firmaları tarafından yüksek güçteki araçlara konur..ondada limit 250 km dir..araçlar arasında performans farklılıkları olabilir bununda sebebi motorun sürücü tarafından kullanım performansıdır.. yüksek devirli performans kullanmayan sakin kullanım tercih eden araçların motorları daha az performanslıdır.. yüksek devirli ve hızda kullanılan araçların motorlarıda daha yüksek performanslıdır ancak bu durum uzun sürmez ve motor yıpranır araç performans kaybeder her ikisini kullanan sürücü ise zamanla motorun performansını arttırır kullanım koşullarını hesaplar..

Yani benim aracımda 200 ü geçmiyor..ilk aldığımda 170 de resmen anırıyordu..ha kaç kere hız yaptınız diye sorarsan toplasan bu kadar yılda 5 kere yapmışımdır...genelde 110 u geçmem şehirler arası yollarda..çok ender otobanda hız denemesi yaptım o kadar..yani aracınız 220 basmıyormuş niye basmıyormuş diye düşünmeyin 220 basan araçla aynı istikamete gitseniz ikinizde oraya varırsınız..tabi 220 yapan araç kaza yapmazsa altındaki alet malum kul yapısı..:)
 

butterfly_effect

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ağu 2007
Mesajlar
1,775
Tepki puanı
54
Puanları
48
Siteyi ziyaret et
Bir sürü sebep olabilir. Silindirlerde kompresyon kaybı olabilir, bujilerde sorun olabilir, enjektörler, bobin. Katalitizör tıkalıdır, egozdan çıkış zor olduğu için kayıp olur.
Uzaktan sadece tahmin olur.

Ama araçta limitör yok.
Ha bu arada 1.6 115 bg'lik motor öyle ha deyince çok kolay filan 220 göremez. Yokuş aşağı anca. Gözünüzde çok büyütmeyin.
Aracınızda aşırı bir yakıt tüketimi, motorda tekleme, yokuş yukarı sürekli bir bayılma filan yoksa pek kurcalamanıza gerek yok.
 
Üst