• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

2012 Astra H 1.3 CDTi Silecek ve Cam Sorunu

Kaledbowk

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar arkadaşlar,

2012 model aracım bir anda cam sileceklerinden su atmamaya başladı. Cam silecek suyu kabını kontrol ettiğimde dolu olduğunu gördüm. Silecekleri çalıştırdığımda içeriden pompanın çalışma sesini duyabiliyorum.

İkinci olarak yukarıda bahsettiğim arızadan bir süre sonra arka iki kapının camının açılmadığını fark ettim. Ne şoför, ne de kapı üzerinden ayrıca çocuk kilidi de aktif değil kontrol ettim. Bahsettiğim sorunların kaynağı ne olabilir ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

İyi forumlar,

geçmiş olsun. silecek su fıskiyelerinin uçlarını iğne ile açmaya çalışın muhtemelen antifrizli cam suyu soğuk hava nedeniyle donup jel kıvamına gelerek tıkanma yapmıştır. cam düğmesine basınca hiç bir şekilde ses ve hareket yoksa sigorta kutusundan kontrol edin. eğer elektrik geliyor açılmaya veya kapanmaya çalışıyor, ses verip hareket yoksa kapı içindeki mekanizma su alıp donmuş olabilir.

geçmiş olsun. silecek su fıskiyelerinin uçlarını iğne ile açmaya çalışın muhtemelen antifrizli cam suyu soğuk hava nedeniyle donup jel kıvamına gelerek tıkanma yapmıştır. cam düğmesine basınca hiç bir şekilde ses ve hareket yoksa sigorta kutusundan kontrol edin. eğer elektrik geliyor açılmaya veya kapanmaya çalışıyor, ses verip hareket yoksa kapı içindeki mekanizma su alıp donmuş olabilir.
Selam hocam,

Cevabın için teşekkür ederim. Fakat bahsi geçen sorunlar başladığında havalar bu denli soğuk değildi :confused:

yaz sıcağında sileceklerim tıkandı ikisi birden hem de. ne var ne yok söktüm ama baktım ki uçları mavi renkli sıvı ile tıkanmış. geri topladım bir iğne ile suyu sıkan yeri açtım düzeldi. sizin aracınız ile aynı aracı 4 yıl kullandım. Astra da sağ taraf ayrı sol taraf ayrı sigorta ile kontrol ediliyor bazı fonksiyonlarda. mesela aydınlatmanın bir kısmı ön arka değil sağ sol olarak ayrılmış. arka kapıların da elektrik gelip gelmediğine göre değerlendirilmesi gerekir bence.

• Beğen
Tepkiler: Kaledbowk
Fıskiye deliklerini kontrol et tıkanmıştır ...

Selamlar arkadaşlar, Cumartesi günü aracımı oto elektrik/elektronik servisine getirdim. Ön silecek suyu atmaması sorunu için su tankına bağlı motor ömrünü tamamlamış. Değişimi yapıldıktan sonra ön silecek suyu düzgün şekilde çalışmaya başladı. Arka silecek suyu ve arka sağ sol kapı camlarının inip kalkmaması hakkında yaptıkları kontrollerde arka tarafa enerji gelmediğini söylediler. Salı günü aracı bırakacağım detaylı olarak üst kaplamayı söküp kontrollerini yapacaklar. Gelişmeler oldukça güncelleyeceğim.

İyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: cenk artem
pompa çalışıyor yazmıştınız. sesi gelen su pompasında arıza giderilebilirdi ama usta değişime gitmiş. çok basit bir şey aslında. davlumbazı sökerseniz motoru çıkarırsınız.

pompa çalışıyor yazmıştınız. sesi gelen su pompasında arıza giderilebilirdi ama usta değişime gitmiş. çok basit bir şey aslında. davlumbazı sökerseniz motoru çıkarırsınız.
Selam hocam, evet pompa çalışıyordu fakat iç mekanizması dağılmış. Boşuna dönüyor gibi bir durum söz konusuydu.

• Beğen
Tepkiler: cenk artem
Selamlar arkadaşlar, konu başlığındaki arızaların çözüldüğünü bildirmek için yazıyorum.
- Arka silecek suyu atmamasının sebebi silecek kolundan çıktı. Silecek çalışıyor fakat motora su atma komutu gitmiyordu. Müdahale sonrasında sorun ortadan kalktı.
- Arka sağ sol camların inip kalkmaması şoför kapısındaki cam kontrol modülünden çıktı. Arka camların açılıp kapanması modülden kilitli kalmış. Sanırım içindeki on / off siviçi arızalandı. Aynı şekilde müdahale sonrasında sorun ortadan kalktı.

İyi forumlar,

Geri