2010 Corsa D sıkıntılarım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ak47
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ak47

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracı daha 1 hafta olmadı gedizler 2.yeni den aldım. Daha almadan direksiyon sertleşmesi yaşandı, serviste akü değişti birde direksiyonda bir parça değişti diyolar ama ne olduğu meçhul. Aşadağıki sorunlarımı çözebilirsem inşallah başka bir şey çıkmaz,

1. Direksiyonu sağa sola çevirdiğimde sanki bir metali zorlar gibi tıkır tıkır bir ses geliyor. Sağ sol her iki dönüşte de,
  2. Çok az sanki sola çekiyor gibi,
  3. Asıl rahatsız olduğum konu motorda gaza bastığımda gelen sürekli ve hızlı tık tık tık tık diye bir ses gelmesi. Sanki bir valfin çalışma sesi gibi. Bu neden olabilir?
  4. Kalkışlarda sanki gaz yemiyor gibi silkeleyerek kalkıyor,
  5. viteslerse tabiri caizse kütük gibi, polo dan sonra çok sert geldi.
Arkadaşlar yukarıdaki sıkıntılarım için bana yardımcı olabilirmisiniz. Gerçekten çok canım sıkıldı şimdi.

ses için bakmak lazım enjektör sesi de olabilir sübap iticileride olabilir diraksiyon için servise verin garantisi var iken

malesef şimdi sordum garantisi bitmiş, 10.02.2013 de.

-Direksiyon sorunu benim araçta da vardı ve kovan yağlanıp kablolar toparlandı 2 senedir ses yok(sökme- takma tamir 1.5 saat sürdü.).
-Sağa sola çekme sorunu rot ayarı yada jantların yeri değiştirilerek halllolur(1 saat sürer).
-kalkışlarda gaz yememe, silkeleme sanki baskı bitiyor gibi geldi bana(yarım günden fazla sürebilir.)
-tıkırtı sesi enjektörden gelebilir ya da tekerlerdeki bilya sesi yada sürten birşey olabilir.(1-2 saat bu sürse)
-vites geçişleri biraz settir, süspansiyon serttir, sürüş modu serttir biraz Corsa' nın

Bütün bunları yapmak için sabahtan akşama 1 gün yeter, canınızı sıkmayın bence.

arif içime su serptin valla, bunların toplam maliyeti ne olur sence, önerebileceğin servis yada usta varmı. haftaya ankarayada geçicem ordanda olur.

vites icin yapılabilecek birşey yok. klasik opelin kemikli vitesi
kalkışta titreme baskı balatadan yapar ortalama maliyet işçilik ve parçalarla (corsanın parça fiyatlarını bilmiyorum ) 500-600 tutar
tıktıktık sesi araç lpgli ise lpg enjektöründen yapabilir. bazı markaların enjektörleri sesli çalışır. bunun içinde yapılabilecek birsey yok tabi sıkıntı enjentörse.
aracın sağa sola çekmesi rot ayarı bozukluğundandır. 20-30 tl ye rot ayarı yaptırılabilir.
direksiyon çevirince gelen ses benim aracımda da vardı. amortisör tokozlarındaki bilya dağılınca bu sesi yapıyor. takozların çifti 60-70 tl dir işçilikle 100 tl gibi bir rakam çıkar sanırım.
aracınız hayırı olsun,en yakın zamanda sıkıntıları ucuz yoldan halledip güle güle kullanın inşallah.

Ankara'ya geçeceksen sponsorumuz Opel Garage a yaptırabilirsin uyguna. Aracı test etmeden mi aldınız?

abi sürtünme sesi için hidrolik yağına bak.Diğerlerini bilemesemde corsanın vitesi biraz sert poloya göre ama senin ki nekadar sert bilemiyorum. İnşallah çözersin sorunlarını.

akşam şimdi eve gelirken baktımda direksiyon sadece park ederken felan dururken çevirdiğimde o ses geliyor, gaza basınca gelen tıktıktık seside aynı mutfakta kullandığımız set üstü ocakların ateşleme tuşu gibi ses çıkıyor. lpg yok araçta 1.2 motor olmasından kaynaklı olabilirmi. Gedizler diye güvendik kontrol ettirmedim valla. Ama anladığım gedizler 2.yeni mahalle galericisinden farkı yok. Expertiz diyorlar ama hiç bir şeyi doğru söylemiyorlar. Klasik galerici ağzıyla aracı anlattı. İşte söylediğimden başka bişey çıkarsa getir felan, hakkımı helal etmiyorum. ALLAH nasılsa biyerden çıkarır. ALLAH'ın adaletine bırakıyorum.

aracın hasarını biliyorum bana onuda söylemiyor kendim araştırıp buluyorum, aracın hasarı kendi servislerinde yapılmış ama bana farklı şekilde yalan söylüyor, ayrıntı istiyorum bilmiyorum diyor bense bir maille 15 dakikada cevap alabiliyorum. Faturalarına kadar çıkarttım, satışı yapan arkadaşın ismini vermiycem buradan ama gedizler 2.yeni çekmeköyden 2.el alıcaklar bana özelden yazsın yaşadıklarımın hepsini telden ayrıntılı anlatırım. Sakın ola önünden geçmeyin.

Geri