200E ve LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sapphire
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sapphire

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aslında LPG'ye sıcak bakmıyordum bugüne kadar..Ama son ölçümlerime göre şehiriçi 12 lt,şehirdışı 10 lt civarı sarfiyatım var 200E ile,dolayısıyla LPG'yi düşünmeye başladım.Açıkçası pek çok çekindiğim nokta var.Öncelikle verimli olur mu,aracın motoruna zarar verir mi,patlatma denilen olayı yaparmı,hangi markayı takmayalım(BRC,Atiker,Zavolli),sıralı sistem bu motora uygulanır mı vs uzayıp gidiyor sorular.LPG kullanan arkadaşlardan ve ustalarımızdan yardım ve öneri bekliyorum.

Patlama olayı enjeksiyonlulara mixerli sistem olunca yapıyor benim bildiğim kadarıyla ?
Düzgün montaj yapılırsa herhangi bir sıkıntı yaşamazsın, benzin artık her yiğidin harcı değil malesef
Motora zarar konusunu bilmiyorum pek, sıralıya göre uzun vadede daha fazla zarar vereceği açık, ha yeni bir sistem buldularda şimdi vermiyorsa orası ayrı
Bulabilirsen seninki kadar temizini e200 bulup sıralı koydursan tam süper olacak gibi :)
(bu mesaj Cüneyt senin arabanın karbüratör'lü olduüu varsayımıyla yazılmıştır, aksi hallde kendini 5.sn içinde yok edecektir.. sana yada aracına bişey olursa (Allah korusun) tanımayız)

İlgin için teşekkürler Dinçer.Arabam tek nokta enjeksiyonlu,karbüratörlü değil..Ama yine de sıralı sistem olmuyor galiba.

işine yaramayan bilgi için kusura bakma :)
Tek nokta enjeksiyonlarda sıkıntı pek duymadım. Benimde tek enjeksiyonlu broadway RNİ vardı vakti zamanında lpg'li herhangi bir sıkıntı yaşamadan 1,5 yıl kullanmıştım.

Tekrar teşekkürler Dinçer.Yorum ve yardım bekliyorum arkadaşlar.

Ben brc taktırdım çekiş anlamında hiçbir fark yok tavsiye ederim.
NE taktırırsan taktır yetkili sevise taktır

Abi senin aracının modelini bilmiyorum ama
aynırenk aynı kasa 92 model E200 de bizde var:)
dayımın oglu biniyor gecen sene artık bıkmışlardı benzin parasından,
zor ikna ettim lpg ciye götürmeye, taktırdım 1 hafta sonra gördügümde saglam teşekkür etti:)

hiç bir sorun yaşamadılar
marka model söylerimde uzun zaman gecti hatırlamıyorum.
ama ne patlama ne başka bişey hiç sorun yok...

benim babamda 97 model E200 var ondada lpg var prins marka benim opelde ekotec marka lpg sistemi var daha önceki aracımda akme marka vardı focusumda voltran voltran hariç hepsinden memnunduk halende memnunuz bence bu kadar zaman takmadığın hata benzin fiyatları uçmuş gidıyo aracı aldığımdan beri 100 YTL benzin aldım dün 2 ay etti alalı ve 130 bindeydi şimdi 140 binde ve dahada çeyrek depodan biraz fazla varr :)

Son düzenleme:
sıralı sıstem uygulanmaz enjektörler elektrıklı değil. patlama yapmayana nerdeyse yok dıyecegım kadar az musterımız var bujı ve bujı kablolarını yenılersen belkı patlatmayabılır. hava fılıtrersının uzerıne 2 adeta patlatma kelebegıde kesınlıkle koyduruyorsun.
enjksıyonun altında ordek hortumu var "u" seklınde bı hortum patlattgı an onu fırlatıyor ve arac yolda kalıyor eger o hortumu fırlamasın dıye kelepceyle sıkıstırırsan bu seferde ördegın buyuk lastıgını yarıyor tamamen yolda kalıyor arac.

Abi senin aracının modelini bilmiyorum ama
aynırenk aynı kasa 92 model E200 de bizde var:)
dayımın oglu biniyor gecen sene artık bıkmışlardı benzin parasından,
zor ikna ettim lpg ciye götürmeye, taktırdım 1 hafta sonra gördügümde saglam teşekkür etti:)

hiç bir sorun yaşamadılar
marka model söylerimde uzun zaman gecti hatırlamıyorum.
ama ne patlama ne başka bişey hiç sorun yok...
92 200E..
Samet,sana zahmet markayı öğrenebilirmisin?

Geri